Школа молодіжного лідера

14 грудня 2012 року відбулись вибори до Молодіжної ради міста Сєвєродонецька. 55 юнаків та дівчат ввійшли до складу цього дорадчого органу, який буде представляти інтереси молоді всіх навчальних закладів та підприємств.

Сьогодні готується угода «Про співробітництво між Молодіжною радою та органом місцевого самоврядування м. Сєвєродонецьк». Ми досить ретельно вивчали досвід роботи подібних молодіжний органів таких міст, як Маріуполь, Одеса, Бердянськ, Львів. Ініціативна група у вересні з робочою поїздкою відвідала місто Львів, зустрівшись з міським головою, студентськими організаціями та представниками Молодіжної ради м. Львова, що дало нам чудову базу для нашої подальшої діяльності. Добрі партнерські відносини з міським відділом освіти, керівниками середніх навчальних закладів, ПТУ, технікуму, музичного училища та ВНЗ, а також з підприємцями міста надали нам можливість скоординувати свою діяльність та добре підготувати спільні заходи.

Відзначення Міжнародного дня молодіжної демократії, Всесвітнього дня волонтера, проведення конкурсу есе «Українські вибори очима учнівської та студентської молоді», організація та проведення виборів до Молодіжної ради – все це запорука партнерських відносин та взаєморозуміння.

14-16 січня 2013 року обрані члени Молодіжної ради були запрошенні до участі у Школі молодіжного лідерства, яка проходила у чудовому куточку Святогорська. Зранку 14 січня 2013 року 55 молодих людей зібралися у залі засідань виконкому, де незабаром вони зберуться на своє перше засідання, і отримають посвідчення. З вітальним словом до молоді звернувся секретар міської ради Андрій Гавриленко, побажавши всім успіхів у навчанні та подальшої діяльності.

З піснями під гітару, ми навіть не помітили, як доїхали до міста проведення Школи. Слід визначити, що організацію проїзду, харчування та харчування ми доручили туристичній агенції «ТАІС». З радістю маю відзначити, що впорались вони з цією задачею на всі 100%, все було організовано на вищому рівні, вдало вибрали базу відпочинку «Зелений гай», яка відповідає міжнародним стандартам проведення подібних заходів. Все це важливо, але теоретичне наповнення, робота тренерів та сприйняття учасниками запропонованої програми – це те, заради чого ми зібрали молодь нашого міста.

Ще раз хочу відзначити, що Молодіжна рада покликана лобіювати інтереси молоді у владі, подавати молодіжні проекти на розгляд депутатів, залучати меценатів, слідкувати за дотриманням прав молоді, налагоджувати міжнародні відносини тощо. Тому тренінги були налаштовані відповідно визначеній меті.

Завдяки професійній підготовці тренерів з Києва та Харкова, молоді люди, які тільки два рази до цього бачили один одного на організаційних засіданнях, до кінця третього дня роботи стали справжньою командою.

З відгуків учасників слід зазначити, що вони побоювалися нудних та довгих лекцій, а інтерактивні ігри, дискусії та методика створення команди, навпаки, прийшла їм до духу. Спостерігаючи за роботою груп ми були захопленні, наскільки реально є можливості створити команди, де можна почути кожного, мати свою думку та навчитись висловлювати її, а, можливо, і відстоювати. Приємно відзначити, що відгуки про Школу лідерів набули небаченої популярності у соціальній мережі «Вконтакте», молодь пише, що подивилися на себе іншими очима, відчули відповідальність за колег, навчилися працювати у команді задля досягнення спільної мети тощо.

Команда Харківських тренерів свою роботу розпочала з можливостей рішень конфліктних ситуацій. У другій частині усі були залучені до ділової гри «Ми – це світ» по вирішенню міжнародних проблем.

Яким чином працювати зі ЗМІ, як зацікавити журналістів, щоб вони прийшли на ваш захід, як підготовити прес-анонс та прес-реліз обговорювала з учасниками журналістка Наталія Войнова.

Які є три основні правила успіху в житті, що таке місія і як її знайти – цьому був присвячений тренінг заступника керівника проекту Павла Пригородова.

Як викладач правознавства я знаю, що на уроках права вже пройшла тема «Місцеве самоврядування», але це теорія, і тому молоді була запропонована можливість отримати інформацію від людини, яка досконало знаю цю структуру. І можливо, виступ члена виконкому, голови Сєвєродонецької агенції розвитку громади Віри Попсуй, був не схожий на попередню інформацію, але необхідний для подальшої роботи  Молодіжної ради.

Ввечері лунали пісні під гітару, молодь організувала конкурси, таким чином гуртувався колектив однодумців. Ми, дорослі, були раді за нашу молодь. Одне, що можна відзначити, в основному вони співали пісні нашої молодості (хоча це і приємно), нових пісень майже не було.

Як вже було зазначено, успіху проекту сприяли добре налагодження партнерських відносин з адміністраціями навчальних закладів, громадською організацією «Сєвєродонецька молодіжна рада», місцевою владою тощо. Але слід відзначити те, що представники шкіл №2 та №18 протягом місяця так і не змогли нам допомогти по окремих питаннях, а постраждали від цього діти цих шкіл.

Школа завершила свою роботу, з піснями поверталися учасники у місто Сєвєродонецьк, ми дивилися один на одного по-іншому. Члени ГО «Сєвєродонецька молодіжна рада» мають можливість залучення до діяльності активну та ініціативну молодь, а самі учасники мають настрій до подальшої діяльності та бажання реалізувати свої здібності лідера.

Бажаю Вам, дорогі мої молоді друзі, натхнення, взаєморозуміння та зайняти чітку патріотичну позицію, стати обличчям нашого міста!

Проект «Демократичні моделі залучення молоді до активної участі у житті місцевої громади» реалізує обласна громадська організація Бізнес-клуб «Європейський вибір». Протягом 10 років своєї діяльності ми працюємо з підприємцями області, проводимо інформаційно-просвітницьку роботу з питань європейської інтеграції.

Окремим важливим напрямком нашої діяльності є робота з молоддю області. Десятки тренінгів та семінарів, інтерактивних ігор та конкурсів проведено за ці роки. Ми працювали у школах та ПТУ, таборах відпочинку, вийшли на міжнародний рівень. Переможці наших конкурсів відвідали такі країни, як Угорщина, Словаччина, Австрія. Провели у місті 5 міжнародних конференцій з запрошенням представників вищих органів влади, депутатів Верховної ради та представників Посольств Європейських країн.

Така кропітка діяльність потребує великих коштів. Окрім внесків членів Бізнес-клубу для проведення заходів, їх персональної участі у багатьох заходах, ми також отримуємо фінансову підтримку від фонду сприяння демократії NED. При цьому відзначу, якщо у когось з’явиться навіть мала думка, що таким чином нами керують з іншої країни, запрошую до нашого клубу, ми зможемо поговорити на цю тему. Ми неприбуткова, неполітична громадська організація, яка об’єднує підприємців області і підтримує курс України на Європейський Союз.

А  робота з молодими людьми – це наші інвестиції у майбутнє, і в них ми вкладаємо наш досвід, прагнення і бажання виховувати молодь для життя у вільній та незалежній країні.

 

Галина Трякіна

  • dsc_0801.jpg
  • shuola_lid2.jpg
  • img_0649.jpg
 #

Прочитал.Очень занимательно.

Прочитал.Очень занимательно. Жаль, что общественные организации байкеров и козаков участия не принимают... И Азотовский профсоюз подключить бы...

 
 #

Сейчас ответят, как в

Сейчас ответят, как в школьно-институтском изложении на тему "Каким только нужно быть недалеким человеком, чтобы оставлять подобные мерзкие комментарии?"))). И начнут писать новое - лучшие варианты будут опубликованы в комментариях))).

 
 #

Бизнес-клуб «Европейский

Бизнес-клуб «Европейский выбор» ни имеет никакого отношения к политическим партиям, власти, а тем более к бюджетным деньгам.(с) Галина Трякина, а вот многие тут эти понятия объединяют, может стоит задуматься? Глядишь, и отношение изменится...

 
 #

Для Попсуй Вера: имелось в

Для Попсуй Вера: имелось в виду потенциальное движение, в котором принимают участие жители города, т. е. общество, а не одни "профессиональные" общественные деятели, со своими "братьями" - деятелями политическими. И, на мой взгляд, именно присутствие последних отвратило тех горожан, которые могли бы принять участие в общем деле. Наше городское "общественное" движение варится в собственном соку, опоры под собой не имеет, и свой шанс таковую приобрести на данный момент - профукало. Поэтому и перестали вы отвечать на "выпады" в интернете, отвечать то собственно нечего. Например, в этой же газете конкретно вы, Вера, игнорируете "выпад" (а по сути обыкновенный вопрос)про деятельность Общественного Совета.

 
 #

ОТВЕТ на часть комментария

ОТВЕТ на часть комментария ГОСТЯ "Единственное реально ОБЩЕСТВЕННОЕ движение было загублено участием" .
Кто сказал, что ОБЩЕСТВЕННОЕ движение загублено? Из чего Вы сделали этот вывод? Инициаторы и те, кто их поддерживал и поддерживает, не оставили этот проект. Работы по скверу будут продолжаться и в 2013 году. Более того, предусмотрена полная реконструкция газонов в сквере Гоголя, дальнейшие работы по ландшафному дизайну. Да, мы перестали отвечать на выпады в интернете, т.к. никакой конкретной помощи ( физической, финансовой (кроме одного форумчанина, который перечислил 300 грн) мы не получили. По четвергам и воскресеньям на сквере работали иключительно те, кто возглавил это движение и стал активным его участником. По- этому, считаем нецелесообразным тратить свое время на то, чтобы отбеливать это движение. Хотите помогать - помогайте!

 
 #

Галина Трякина, именно после

Галина Трякина, именно после сквера, особо мерзко читать про подобные словоблудные мероприятия. Единственное реально ОБЩЕСТВЕННОЕ движение было загублено участием политических сил, и если общественные организации не смогли (не захотели) в этом НЕ испачкаться, то кого винить в подобной реакции горожан на "общественную" деятельность?
И бла-бла про САМОСТОЯТЕЛЬНОСТЬ будущих рулевых тоже не надо - именно нынешняя система воспитывает себе смену в нужном русле, чтоб кто-то, не дай бог, самостоятельно думать не начал.
P.S. Внимательно следил за развитием событий вокруг сквера Гоголя, и никакой грязи и деструктивности там не заметил. Были только справедливые замечания по поводу отчетности по потраченным средствам, и негодование большей части высказавшихся по поводу присутствия политических лиц и сил. А еще, вспомнил, П.И. Чернышин скромно приписывал себе некоторые заслуги. Ну замотался человек, бывает. И следил за событиями не один я, поверьте. По моему мнению, экзамен на доверие горожан общественные организации в этом году не сдали. Продолжайте играться в так называемый "общественный совет" и прочие "молодежные рады", успехов.

 
 #

То есть лет через десять,

То есть лет через десять, когда эти ребята подойдут к "штурвалу", у нас будет все как в Европе? Меня терзают смутные сомнения...

 
 #

Каким только нужно быть

Каким только нужно быть недалеким человеком, чтобы оставлять подобные мерзкие комментарии?
У человека есть уникальная возможность поделиться своими мыслями по поводу данного, либо любого другого события, потому что это свои мысли, а не какая-то "реконструктивная" критика, а Вы тут воду льете. каждый по законам страны имеет право на свое мнение, и не вам его ограничивать!!!

 
 #

Каким только нужно быть

Каким только нужно быть недалеким человеком, чтобы оставлять подобные мерзкие комментарии?
У ребят была уникальная возможность сплотиться в единую команду, научится работать в ней, отстаивать интересы тех сообществ, которые они представляют. И в этой статье нам хотелось поделиться успехами юных северодончан, которым свое будущее в нашем городе строить самостоятельно.
В комментариях уместна конструктивная критика, предложения, идеи, возможно, напутствующие слова ребятам.
Не перестаю удивляться тем, кто ничего доброго на благо своей громады не сделал, а каждый день выливает грязь на форумах и в комментариях. Подобная ситуация наблюдалась и при реконструкции сквера Гоголя. Когда можно было наблюдать сколько угодно деструктивных комментариев, но ни одного предложения помощи, призыву к сотрудничеству.
Бизнес-клуб «Европейский выбор» ни имеет никакого отношения к политическим партиям, власти, а тем более к бюджетным деньгам.
Наша деятельность направлена на поддержку европейского курса Украины и работу с молодежью, которую мы считаем нашими инвестициями в будущее.

 
 #

У важных дядек (не скажу из

У важных дядек (не скажу из какой, то ли партии, то ли банды), которые захватили власть в стране и в городе, нет денег ни на что.
Ни на медицину, ни на образование, ни на ремонт дорог и крыш...
Зато всегда найдутся деньги на подготовку юных стукачей.

 

Настройки просмотра комментариев

Включен режим "только для чтения".
Выберите нужный метод показа комментариев и нажмите "Сохранить установки".

Последние комментарии