14 грудня День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Саме цього грудневого дня було завершено спорудження саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком атомної станції. З кожним роком усе більше віддаляється від нас у часі Чорнобильська атомна катастрофа. Проте й час не в змозі витерти пам'ять родичів і товаришів про загиблих і померлих від підступного атома героїв, спогади про пережите самих ліквідаторів. Виконком Сєвєродонецької міської ради затвердив низку міських заходів, присвячених Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Так у навчальних закладах міста за участі ліквідаторів аварії проводились “уроки мужності”, у міських бібліотеках організовані тематичні заходи, відбулося також урочисте вшанування ліквідаторів. А 14 грудня біля пам’ятника жертвам Чорнобилю було проведено урочистий мітинг.

Голова міської міського товариства “Союз Чорнобиль України” Алевтина Фіалковська відзначила, що з часу, коли сталася аварія, із життя пішли 220 сєвєродончан-ліквідаторів. Їх пам'ять присутні вшанували хвилиною мовчання.

Зі словами вдячності за мужність та від імені міського голови Валентина Казакова до ліквідаторів звернулися представники міської влади.

За сумлінну працю та проявлену мужність під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС подяки міського голови вручили Івану Івановичу Вєтрову та Ігорю Володимировичу Шестакову. Також ліквідатори аварії були відзначені цінними подарунками від міського організації Партії регіонів. Передав слова вдячності чорнобильцям і народний депутат України від Партії регіонів Олексій Кунченко.

За словами Алевтини Аркадіївни з боку міської влади, а також народного депутата чорнобильці зажди знаходять порозуміння.

Не забули цього дня і про тих, хто не зміг прийти на мітинг. Ліквідаторів аварії на ЧАЕС, інвалідів 1-ї групи вітали вдома.

Борис Кирилович Кучеренко не може спокійно говорити, згадуючи про дні, коли над зруйнованим енергоблоком створювали захисний саркофаг. Пам'ять, про той день, коли все було закінчено і захисний саркофаг нарешті збудовано, досі викликає сльози.

Чорнобильцям, до яких завітали додому, були вручені цінні подарунки від благодійного фонду народного депутата України Олексія Кунченка “Заради майбутнього”.

 

Джерело: ТРК СТВ

 

Последние комментарии