Основні рішення 45-го засідання виконкому міськради

Близько 40 питань, що стосуються життєдіяльності міста було розглянуто сьогодні на черговому 45-му засіданні виконкому міськради. По всім прийняли відповідні рішення.

Зокрема, членами виконкому затверджені рішення про реєстрацію громадських організацій «За молодь України» та «Відкрита Сєвєродонецька Ліга КВК».

Затверджено план проведення міських заходів, присвячених Дню пам’яті жертв голодоморів. 24 листопада о 9-00 відбудеться покладання  квітів  та запалення свічок біля каплиці «Пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні» за участю керівництва міста  та громадськості з оголошенням хвилини мовчання. Цього ж дня проводитиметься акція «Скорбота», на території міста будуть приспущені Державні Прапори, обмежено проведення розважальних заходів, до міських програм радіо і телебачення буде внесено відповідні зміни. У листопаді у міських загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах відбудуться тематичні класні години, бесіди. До Дня пам’яті жертв голодоморів у міських бібліотеках будуть проведені книжкові виставки.

Члени виконкому взяли до відома інформацію про стан організації шкільного харчування. Харчування дітей організовано на базі 19-ти шкільних їдалень, у СЗШ №7 працює роздаток. На сьогодні різними формами харчування охоплено 90% учнів, які харчуються за кошти міського бюджету і за кошти батьків. На виконання ст. 5 Закону України «Про охорону дитинства» організовано безкоштовні сніданки для 3568 учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів, вартість одного сніданку складає 5 грн. 45 учнів пільгових категорій отримують обіди вартістю 7,39 грн., 94 учні – вартістю 8,32 грн., 71 вихованець груп продовженого дня звільнений від сплати за гарячий обід вартістю 5,00 грн., 36 дітей, що відвідують групи продовженого дня, сплачують за гарячий обід 50%, тобто 2,50 грн. У шкільних їдальнях учням пропонуються комплексні обіди на суми від 5,00 до 15,00 грн. За наявністю попиту організовано постійне дієтичне харчування. У кожній шкільній їдальні працюють буфети, в яких харчуються близько 2700 учнів. За кошти міського бюджету придбано 6 водонагрівачів для забезпечення їдалень гарячою водою. Значні кошти міського бюджету (майже 800 тис. грн.) використано для придбання нового сучасного технологічного обладнання та капітального ремонту шкільної їдальні СЗШ №2.

Також на засіданні затверджено Положення про обробку та захист персональних даних виконавчими органами Сєвєродонецької міської ради. Положення розроблено з метою забезпечення захисту персональних даних, включених до баз персональних даних виконавчих органів міськради, під час здійснення будь-яких дій в інформаційній (автоматизованій) системі та в картотеках персональних даних, які пов'язані зі збиранням, реєстрацією, накопиченням, зберіганням, адаптуванням, зміною, поновленням, використанням і поширенням, знеособленням, знищенням відомостей про фізичну особу.

Серед іншого розглянуті й прийняті рішення про перерозподіл видатків бюджету, захист прав малолітніх, оформлення права власності та встановлення режиму роботи деяких об’єктів, надання дозволів житлосервісам на перепланування кімнат у гуртожитках тощо.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии