Нові експозиції у галереї мистецтв

У Сєвєродонецькій галереї мистецтв минулими вихідними відкрилися одразу дві нові експозиції: лакової мініатюри народного майстра декоративно-ужиткового мистецтва Луганщини з м. Попасна Олександра Грошенка та декоративного розпису народної майстрині Галини Хахуліної з Енергодару.

Стіни великої зали Сєвєродонецької Галереї мистецтв минулими вихідними прикрасили одразу дві експозиції. Так свою лакову мініатюру представив на суд глядача Народний майстер декоративно-ужиткового мистецтва Луганщини Олександр Грошенко. Мешкає художник у місті Попасна. До Сєвєродонецька з персональною виставкою приїхав вперше. Наносячи масляні фарби на дерево, автор майстерно створює скриньки, панно, тарілки, авторські ікони та інші декоративні речі. Творчий доробок Олександа складається з півтисячі робіт. Сюжети розпису здебільшого зображають історичні події, сюжети народних пісень та казок. На виставці автор представив 38 робіт.

Роботи, в яких простежується національний колорит та традиції, увійшли до експозиції під назвою “Чарівний квітів світ”. Автор робіт —майстер декоративного розпису, член Національної Спілки народного мистецтва України Галина Хахуліна з міста Енергодар, Запорізької області. У своїх роботах Галина Хахуліна здебільшого зображає птахів, є і сюжетні композиції. Сьогодні Галина передає свої знання та досвід підростаючому поколінню, працюючи викладачем у дитячій художній школі. У її роботах можна простежити риси різних народних промислів — хохломи, гжелі, городця. З персональною виставкою у Сєвєродонецьку майстриня вперше.

Авторів з урочистим відкриттям персональних виставок привітали начальник міського відділу культури Ольга Лішик та директор Галереї мистецтв Яна Чернобай. Познайомитися з творчістю майстрів декоративно-ужиткового мистецтва Галини Хахуліної та Олександра Грошенка сєвєродончани зможуть до 4 грудня.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии