Круглий стіл адвокатів

Сєвєродонецьке міське управління юстиції провело засідання круглого столу, на якому було презентовано нову систему надання безоплатної правової допомоги згідно з Законом України «Про безоплатну правову допомогу».

До участі в обговоренні теми було запрошено представників управління юстиції, суду, керівників органів виконавчої влади та  місцевого самоврядування, адвокатів, ЗМІ міст Сєвєродонецка, Лисичанська, Новоайдара, Старобільська та Кремінної.

На засіданні круглого столу був присутній міський голова Сєвєродонецька Валентин Васильович Казаков, який ознайомив слухачів зі станом нашого міста. По-перше, це стосувалося демографічного стану. Валентин Васильович з гордістю зауважив, що на цей час Сєвєродонецьк лідирує в Луганській області з тенденції до зниження падіння чисельності працездатного населення. По-друге, місто є дуже привабливим для людей. Головні складові це, звичайно, є «Азот», на якому працює основна чисельність населення, і є високий рівень заробітної плати, а також працюючі підприємства, які забезпечують робочі місця. Окремим критерієм міський голова виділив державний бюджет. «За допомогою налогової адміністрації ми здійснюємо продаж землі, який поповнює бюджет міста, – говорить В.В. Казаков. –  Завдяки цьому за останні два роки у Сєвєродонецьку було проведено ремонт покрівлі, відновлено дороги міста, установлено освітлення, дитячі майданчики та багато іншого. Якщо у 2011 року з бюджету було витрачено 19 млн. грн., то у цьому році – до 25-ти млн. грн.».  

Роз’яснювала присутнім положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та Плану утворення системи установ, уповноважених законом на надання безоплатної вторинної правової допомоги на друге півріччя 2012 року, затвердженого Міністром юстиції України О. Лавриновичем 06.07.2012 р., начальник відділу координації та моніторингу надання безоплатної вторинної правової допомоги Координаційного центру з надання правової допомоги при Міністерстві юстиції України О.А. Сінчук. Учасників засідання цікавили питання фінансування центрів з надання правових послуг, порядок проведення конкурсу адвокатів та нова система оплати їх послуг, тощо. Олена Анатоліївна довела до відома присутніх кількість створених центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Україні та результати конкурсу відбору адвокатів.

В процесі обговорення отриманої інформації адвокати мали змогу поставити питання, які їх цікавлять.

 

Інформація газети «Северодонецькі вісті»

Последние комментарии