Всесвітній день молоді за демократію

Луганська обласна громадська організація Бізнес-клуб «Європейський вибір» разом з громадською організацією «Сєвєродонецька молодіжна рада» та «Сєвєродонецькою агенцією розвитку громади» вже у четвертий раз приєдналися до святкування Всесвітнього дня молоді за демократію. Про це повідомили організатори.

В цей день молоді прихильники демократії по всьому світу відзначали їх роль у боротьбі і зміцненні демократії.

Мета заходу підвищити рівень поінформованості молоді, щодо їх ролі в процесі прийняття рішень в демократичному суспільстві та вирішенні молодіжних проблем на рівні міста.

В заході прийняли участь понад 90 представників навчальних закладів Сєвєродонецька.

Перед учасниками виступили голова ГО «Сєвєродонецька агенція розвитку громади» Віра Попсуй, яка познайомила присутніх  з принципами демократії та участі громадських організацій у вирішенні місцевих проблем. Вона відзначила, що в нашому містізареєстровано більше 200 громадських організацій, але активно працюючих приблизно третина. Добре зарекомендувала себе «Громадська бесідка», яка дозволила спілкуватися лідерам громадських організацій міста та ініціативним громадянам з питань вирішення проблем місцевого рівня, презентувати свою діяльність, тощо.

Олена Дубровіна познайомила учасників заходу з діяльністю громадської організації «Сєвєродонецька молодіжна рада». Результати участі сєвєродонецької молоді в міжнародних проектах презентував Павло Пригородов. Вже в третій рік молоді люди нашого міста підтримують громадську кампанію «Молодіжна варта: молодь за вами спостерігає!». Тож під час проведення Кругло столу учасникам були представлені результати виконання політичними силами України передвиборчих обіцянок, даних на 2007-2012рр., молодь обговорила низку питань їх ролі в формуванні громадянського суспільства.

З ходом реалізації проекту «Демократичні моделі залучення молоді до активної участі у житті місцевої громади», який виконує ЛОГО Бізнес-клуб «Європейський вибір» за сприяння Фонду підтримки демократії NED, познайомила керівник проекту Галина Трякіна. Вона відзначила, що важливим компонентом громадянської освіти – є виховання у молоді розуміння важливості громадянської ініціативи у процесі розв’язання актуальних питань на рівні учбового закладу, вулиці, населеного пункту. Саме молодь є сьогодні тією верствою населення, яка відчуває на собі найбільшу відповідальність за наше спільне майбутнє.

Важливим компонентом демократії є участь громадян у процесі прийняття суспільно важливих рішень. Створення «Молодіжної ради» в місті, до складу якої ввійдуть представники всіх навчальних закладів та працюючої молоді, надасть можливість отримати перший досвід створення, впливу та контролю над суспільною політикою, набути знань, вмінь та цінностей, необхідних для ефективного самоврядування.

Місцева громада стане для молоді широким полем діяльності, застосування їх зусиль, де вони  отримають свій перший і найважливіший досвід прийняття рішень на місцевому рівні.

 #

Какие грустные все лица... А

Какие грустные все лица...
А где огонь в глазах? - Значит нет веры в успех.
Зачем вообще тогда маяться?

 
 #

Продали вы демократию вместе

Продали вы демократию вместе с молодёжью и будущими поколениями. Примеряйте шапки холопские

 

Настройки просмотра комментариев

Включен режим "только для чтения".
Выберите нужный метод показа комментариев и нажмите "Сохранить установки".

Последние комментарии