За результатами правозахисної діяльності за документами прокурорського реагування відшкодовано понад 3 млн. грн.

Протягом 8 місяців поточного року Луганським та Попаснянським прокурорами з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері здійснена низка практичних заходів щодо боротьби із злочинністю і активізації прокурорського нагляду на транспорті.

За результатами правозахисної діяльності порушено 8 кримінальних справ, які закінчені провадженням та направлені до суду. Притягнуто до відповідальності 18 посадових осіб органів державного контролю, відшкодовано за документами прокурорського реагування понад 3,1млн.грн, з яких майже 700тис.грн до бюджету.

Виявлено 2 посадові особи підприємств транспорту, які порушили вимоги Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», стосовно яких прокурорами складено 2 протоколи за ст.212-3КУпАП. За результатами розгляду судом винних осіб притягнуто до встановленої законом адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

Прокурорами з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері постійно приділяється увага захисту інтересів держави у сфері використання земельних ресурсів, при вилученні земель, наданні їх у власність і користування тощо.

Внаслідок проведених перевірок Попаснянським прокурором з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері 02.04.2012 року порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 367 КК України за фактом службової недбалості, що заподіяло тяжкі наслідки охоронюваним законом інтересам держави стосовно посадових осіб Попаснянського будівельно-монтажного експлуатаційного управління ДП «Донецька залізниця», які засмітили землі в районі залізничного вокзалу станції Рубіжне ДП «Донецька залізниця» загальною площею 1175м2 будівельними відходами, чим спричинили збитки державі на загальну суму понад 1,6 млн.грн. 

Під час досудового слідства збитки державі відшкодовані у повному обсязі. Кримінальна справа з обвинувальним висновком направлена до суду, де вона розглянута із винесенням винній особі обвинувального вироку.

Вживаються заходи щодо неправомірних посягань у бюджетній сфері, у тому числі при закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти. За наслідками розгляду документів прокурорського реагуванням відшкодовано до бюджету майже 700 тис.грн.

Крім того, за результатами перевірок порушено 2 кримінальні справи. у яких збитки складали понад 145 тис. грн.. Кримінальні справи з обвинувальним висновком направлені для розгляду до суду.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

Последние комментарии