Напередодні літніх канікул прикордонники нагадують про документи, що необхідні дитині для виїзду на відпочинок за кордон

Як повідомляє відділ з питань взаємодії із ЗМІ та зв’язків з громадськістю державної прикордонної служби України, тільки з початку року співробітники Держприкордонслужби відмовили у пропуску 1384 маленьким українцям. Більшість з них (721 дитину) не пропущено через відсутність доручень одного або навіть обох батьків, 560 дітей намагалися перетнути кордон за недійсними чи не правильно оформленими документами. 

Основними причинами відмов у пропуску залишаються відсутність доручень від батьків, які потрібні у разі коли дитину супроводжує лише один з батьків, або уповноважена ними особа. Крім того, серед причин не пропуску є недійсні документи для закордонних поїздок, відсутність документів на право перетинання кордону, відсутність фото дітей в документах батьків, закінчення терміну дії паспорта, технічна несправність документа.

Також відповідно до чинного законодавства України неповнолітні громадяни України можуть виїжджати з України за наявності проїзного документа дитини, який видається дітям у віці до 18 років, або якщо вони вписані в закордонний паспорт одного з батьків. При цьому у паспорти батьків з 5-річного віку дітей вклеюються фотокартки.

Державна прикордонна служба України нагадує батькам та організаторам, які планують поїздку дітей за кордон, про необхідність уважніше ставитися до оформлення документів на них. З цих питань прикордонники радять громадянам консультуватися з туристичними фірмами, послугами яких вони користуються, також цю інформацію можна отримати на веб-сайті прикордонного відомства www.dpsu.gov.ua, або за телефоном: 527-63-63.

Варто також звернути увагу на особливості виїзду дітей – громадян України до Російської Федерації: діти – громадяни України до 16 років можуть перетинати державний кордон за наявності свідоцтва про народження; до Республіки Білорусь: діти – громадяни України можуть перетинати державний кордон за наявності проїзного документа дитини, або за паспортом громадянина України для виїзду за кордон батьків, у який вони вписані.

Последние комментарии