«Військові не підведуть Луганщину у відновленні мостів» - генерал-лейтенант Микола Мальков

«Військові не підведуть Луганщину у відновленні мостів» - генерал-лейтенант Микола Мальков

Військовослужбовці 19 окремого мостового загону 26-го об’єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури України приступили до ремонтних робіт з капітального ремонту мосту в селищі Троїцьке, Попаснянського району.  Це вже другий об’єкт на Луганщині, після Томашівського мосту, який відновлюють військові, повідомляє прес-служба Служба автомобільних доріг у Луганській області

Голова Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури України, генерал-лейтенант Микола Мальков впевнений: «Військові не підведуть Луганщину у відновленні мостів. Томашівський міст через річку  Сіверський Донець буде відновлено до початку жовтня, там закінчуються роботи. Основні роботи на мосту через річку Лугань у селищі Троїцьке будуть завершені у цьому році. Все в межах запланованих графіків робіт. У четвертому кварталі 2017 року закінчимо міст в селищі Троїцьке».

Про це генерал-лейтенант Микола Мальков заявив 16.08.2017 року під час відвідань Луганщини міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном.

Міністр  приїхав особисто перевірити роботу дорожньої галузі та відновлення інфраструктури. Володимир Омелян  особисто  перевірив  хід виконання капітального ремонту мосту в селищі Троїцьке, Попаснянського району.  Під час поїздки Володимира Омеляна  супроводжували  заступник голови Луганської  облдержадміністрації Вадим Данієлян,  начальник Служби автомобільних доріг у Луганській області Артем Арапов, голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун. 

Заступник начальника управління будівництва та відновлення об'єктів національної транспортної системи Адміністрації Держспецтрансслужби, полковник Євген Шендеров доповів про хід відновлюваних робіт. За його словами, роботи розпочаті на початку серпня 2017 року йдуть згідно графіку, є розуміння і допомога від обласної влади. Військові розмішені у будівлі Попаснянської школи № 27, щоденно на об’єкті задіяні декілька одиниць техніки та особовий склад. Між тим, роботи у Рубіжному, на Томашівському мосту, наближаються до завершення.  

У свою чергу, заступник голови Луганської  облдержадміністрації Вадим Данієлян  від імені голови Луганської облдержадміністрації - обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза щиро подякував військових за співпрацю у відновленні дорожньої інфраструктури Луганщини.

«Сьогодні військові працюють там, де відмовляються працювати інші підрядники за будь-які гроші. Роботи з відновлення мосту у селищі Троїцьке, які проводять українські військові, йдуть майже впритул до лінії зіткнення», - підкреслив Вадим Данієлян.

Міст  у в селищі Троїцьке через річку Лугань  (розташований на км 37 + 062  автомобільної дороги О131201 (пункт пропуску «Танюшівка» - Старобільськ - Артемівськ - Комишуваха -Попасна - Мирон ГРЕС) було пошкоджено в результаті  бойових дій. 

Замовник відновлювальних робіт на мостах Луганщини - Служба автомобільних доріг, яка  провела тендер та обрала підрядників через систему ProZorro.  Роботи  здійснюються за рахунок коштів Державного бюджету.  Вартість ремонту Томашівського мосту  -  12,5 млн. грн., вартість капітального ремонту мосту в селищі Троїцьке, Попаснянського району – близько 9,5 млн. грн. Виконання проектно-вишукувальних робіт по  капітальному ремонту пошкоджених мостів Луганщини проходить за рахунок обласного бюджету.

Начальник Служби автомобільних доріг у Луганській області Артем Арапов задоволений якістю  робіт. Нагадаємо, що за час військової агресії проти нашої країни на Луганщині було зруйновано шість мостів. 

Последние комментарии