У Сєвєродонецьк завітала делегація СММ ОБСЄ

У Сєвєродонецьк завітала делегація СММ ОБСЄ

Сьогодні, 19 липня, відбулася зустріч заступника голови Луганської облдержадміністрації Вадима Данієляна з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

До складу делегації увійшли перший заступник Голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, посол ОБСЄ, директор центру запобігання конфліктів ОБСЄ Марсель Пешко, посол ОБСЄ, заступник директора центру запобігання конфліктів ОБСЄ Чарльз Лонсдейл, виконавчі помічники Еліас Фенніра та Пьєр Дей, керівник Регіонального Офісу СММ ОБСЄ у Луганській області Юкка Туононен.

У заході також узяв участь директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Денис Денищенко.

На зустрічі було обговорено ряд питань, зокрема, щодо роботи КПВВ «Станиця Луганська», ремонту мосту через Сіверський Донець, який розташований поряд, та водопостачання до тимчасово непідконтрольних українській владі територій.

«Облдержадміністрація зробила все від неї залежне для вирішення зазначених проблем. Так, ремонт мосту проведений нашими робітниками. Також, українською владою передбачені усі аспекти щодо належного перетину людьми лінії розмежування з нашого боку. На КПВВ «Станиця Луганська» організоване надання медичної допомоги, постійно працює ДСНС та можна отримати інші послуги», – наголосив Вадим Данієлян.

Однак, для повноцінного відновлення мосту туди потрібен безпечний доступ спеціалістів, який зараз нам не гарантований, тому що там, незважаючи на мінські домовленості, розташовано блокпост незаконних збройних формувань.

За словами заступника голови ОДА, вже давно готовий для функціонування КПВВ «Золоте», який зможуть швидко перетинати і пішоходи, і автомобілі. Втім, протилежна сторона саботує його відкриття.

Щодо водопостачання на непідконтрольну українській владі територію на зустрічі було зазначено, що голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, розуміючи соціальну важливість цього питання, тримає його на особистому контролі. КП «Попаснянський районний водоканал», незважаючи на дуже велику заборгованість з боку тимчасово окупованих населених пунктів, не припиняє туди поставку води.

«Ми готові підтримувати вас у всіх напрямах діяльності, бо обговорені нами питання важливі для українців», – зазначив Александр Хуг.

Последние комментарии