Покупка транспортного засобу, який був у використанні. Як не стати жертвою авто шахраїв?

Покупка транспортного засобу, який був у використанні. Як не стати жертвою авто шахраїв?

Все частіше співробітники сервісних центрів МВС в Луганській області виявляють транспортні засоби з підробленими кузовними номерами та автомобілі що знаходяться у розшуку на території України. Станом на 20 червня поточного року, було виявлено 24 одиниці таких авто.

При купівлі авто є декілька варіантів переоформлення зі старого власника на нового: за довіреністю або у безпосередній присутності покупця і продавця авто.

Для того, аби вберегти себе від придбання транспортного засобу із перебитими номерами кузова чи двигуна, варто звернутись до сервісного центру МВС. У сервісному центрі ви можете оформити договір купівлі-продажу та перереєстрації авто та провести експертний огляд у присутності продавця та покупця. Договір купівлі-продажу укладається безкоштовно, заповнюється адміністратором у електронній формі.

У алгоритмі перереєстрації транспортного засобу обов’язковим кроком є експертний огляд транспортного засобу.

Існує два види таких оглядів:

- Експертний огляд;

- Дослідження фахівця.

Експертний огляд автомобіля є обов’язковим і проводиться у всіх випадках реєстрації, перереєстрації та зняття з обліку, за винятком реєстрації нового транспортного засобу, а також при вибраковці.

Мета огляду — звірка ідентифікаційних номерів та перевірка реєстраційних документів. Такий огляд є обов’язковим. Відповідний акт, складений експертом, є обов’язковим у переліку необхідних документів для оформлення послуги у сервісному центрі МВС. Експертний огляд є безоплатним при отриманні послуги перереєстрації.

При дослідженні фахівцем визначається достовірність ідентифікаційних номерів та реєстраційних документів, по результату чого власник авто отримує висновок експертного дослідження. Це платна послуга і проводиться вона на розсуд власника авто.

Експертне дослідження доцільно обирати в разі, якщо при огляді експерта виникли сумніви в достовірності ідентифікаційних номерів.

Оформлення договору купівлі-продажу та перереєстрації авто у сервісних центрах МВС – є гарантією надійної купівлі авто, адже у разі виявлення змін у номерах кузова чи двигуна автомобіль відправляють на штрафмайданчик та передають справу до поліції, а новоспечений власник авто залишається і без авто, і без грошей.

Отримати всі необхідні послуги в Луганській області Ви зможете у територіальних сервісних центрах МВС за наступними адресами:

м. Сватове, вул. Дружби, 22. Графік роботи: вт-пт: 9:00-18:00

сб: 9:00-16:45, нд, пн: вихідний. Тел. (06471) 3-14-64

м. Сєвєродонецьк, Маяковського, 2А. Графік роботи: вт-пт: 9:00-18:00 сб: 9:00-16:45, нд, пн: вихідний. Тел. (06452) 4-50-53

м. Старобільськ, вул. Старотаганрозька, 107-А. Графік роботи:

вт-пт: 9:00-18:00 сб: 9:00-16:45, нд, пн: вихідний. Тел. (06461) 2-23-60 (06461) 2-05-70

м. Лисичанськ, вул. Канатна, 45. Графік роботи: вт-пт: 9:00-18:00

сб: 9:00-16:45, нд, пн: вихідний. Тел. (06451) 7-25-74

Последние комментарии