Незаконне зберігання боєприпасів - тяжкий злочин

Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років без будь-яких альтернативних видів покарання. (ст. 263 Кримінального Кодексу України).

Сєвєродонецьким відділом поліції ГУНП в Луганській області за 4 місяці 2017 року зареєстровано 20 таких кримінальних проваджень, 4 з яких направлено до суду для розгляду по суті.

Так, в грудні 2016 року мешканець с. Борівське м. Сєвєродонецька гр. К., перебуваючи на місці розташування колишнього блок-посту на виїзді з с. Борівське, знайшов предмет, зовні схожий  на гранату з вкрученим запалом, та 14 патронів калібру 5,45 мм., які переніс до господарських приміщень свого житла, де і зберігав, періодично хизуючись вказаними вище предметами перед іншими особами.

В ході проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання гр. К. з господарських приміщень вилучено предмет, схожий на корпус гранати РГД-5 з вкрученим запалом та 14 патронів калібру 5,45 мм.

Згідно висновку експерта надані на дослідження патрони є бойовими припасами 5,45-мм військовими патронами зразка 1974 року, до стрільби придатні. Граната, на щастя, виявилася, учбовою та непридатною до вибуху.

Кримінальне провадження за обвинуваченням гр. К. у незаконному зберіганні бойових припасів за ст. 263 ч.1 Кримінального Кодексу України з обвинувальним актом направлено до Сєвєродонецького міського суду для розгляду по суті.

Довідково: звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка вчинила злочин  (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу), якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

 

Пройда. Л.В., прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури  

Последние комментарии