Три сотні поліцейських Луганської та Донецької областей навчатимуться співпрацювати з громадою

Три сотні поліцейських Луганської та Донецької областей навчатимуться співпрацювати з громадою

В Сєвєродонецьку, 30 травня, стартував цикл тренінгів для дільничних, патрульних офіцерів поліції та офіцерів ювенальної превенції, який організували ООН Жінки та ПРООН спільно з міжнародним благодійним фондом «Українська фундація громадського здоров’я» та Канадською поліцейською місією в Україні.

Загалом, участь у тренінгах візьмуть 300 поліцейських з Луганської та Донецької областей. Мета: підготовка офіцерів поліції з питань організації громадської безпеки та співпраці поліції з громадою та попередження/реагування на ґендерно зумовлене і домашнє насильство.

Навчають поліцейських досвідчені тренери з числа офіцерів поліції та закордонні фахівці, зокрема представники ПРООН та канадської поліцейської місії в Україні, які знайомлять правоохоронців з концепцією взаємодії поліції з населенням на засадах партнерства (community policing).

У першому тренінгу та прес-брифінгу взяли участь:

 

·         Олександр Бай – програмний аналітик UNWomenв Україні;

·         Рустам Пулатов – радник з верховенства права Програми з відновлення та розбудови миру ПРООН

·         Олена Єсипенко – регіональний координатор у Донецькій та Луганській областях МБФ «Українська фундація громадського здоров’я»;

·         Представники канадської поліцейської місії в Україні.

Довідкова інформація:

Програма тренінгів – потужний імпульс для вдосконалення системи взаємовідносин між представниками закону та громадянами, це зміна філософії та підходу поліцейських до сприйняття гендерно зумовленого насильства. Головним критерієм роботи поліції – є довіра громадян, такий меседж мають донести інструктори тренінгу до представників поліції. Ефективна інформаційна кампанія та постійна комунікація між правоохоронцями та громадянами – ключ до гармонії в громадах Луганської і Донецької області.

2016 року за оцінками Міністерства внутрішніх справ, в Україні було зареєстровано 127 478 повідомлень про дії, пов’язані з насильством у сім’ї. Насправді реальна цифра є більшою, лише 10% усіх випадків домашнього та ґендерно зумовленого насильства офіційно реєструються. У 2016 р., за статистикою поліції Донецької області зафіксовано 4397 тисяч звернень щодо насилля у родині, 80% випадків порушень – у стані алкогольного сп’яніння.

Програма підготовки працівників поліції впроваджується в межах спільного проекту ООН жінки та ПРООН «Відновлення управління та сприяння примиренню у постраждалих від кризи громадах України», який фінансується Європейським Союзом, та проекту ПРООН «Верховенство права та правосуддя для громад у постраждалих від конфлікту регіонах України» за підтримки уряду Нідерландів.

Последние комментарии