На Луганському напрямку загострення. Бойовики стріляють із житлових кварталів, – Андрій Лисенко

На Луганському напрямку загострення. Бойовики стріляють із житлових кварталів, – Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих і поранених українських військових немає. Різко загострилася обстановка на Луганському напрямку, у Новоайдарському та Попасянському районах. Бойовики активно застосовують важке озброєння. Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

«Противник повернувся до тактики масштабного застосування важкого озброєння на ключових ділянках фронту. Основні бойові дії розгорнулися після 18 години. По Кримському, Катеринівці, Новоолександрівці, Новозванівці та Троїцькому окупанти випустили близько 260 мін калібру 82 та 120 мм та артилерійських снарядів 122 і 152 мм», - розповів він. Бойовики стріляють із заздалегідь підготовлених майданчиків у густонаселених житлових кварталах міст Центрально-Луганської агломерації, зокрема з Алмазної. У Попасній та сусідньому Троїцькому пошкоджено школу, кілька житлових будинків, лінію електропередач, згорів приватний автомобіль.

На Донецькому напрямку найбільш неспокійна обстановка залишається на Світлодарській дузі, що прилягає до Попаснянського району, у Верхньоторецькому, а також під Авдіївкою. «На цих рубежах противник також активно застосовує 82-мм міномети і 122-мм гармати. Також трапляються ворожі провокації у інших місцях, зокрема під Горлівкою, у Зайцевому та Майорську, та в Донецькому аеропорту – Опитне та Піски», - зазначив полковник Лисенко.

 

На Маріупольському напрямку у Красногорівці сталося два мінометних обстріли. Один раз бойовики порушили режим тиші у Новоселівці Другій. На ділянці фронту Павлопіль – Широкине обстановка незмінна. «Тут ворожі провокації тривають і вдень, і вночі, найбільша кількість обстрілів – у Водяному. Окупанти не застосовували важке озброєння, проте відкривали вогонь з бронетехніки», - додав речник Міноборони з питань АТО.

Последние комментарии