Як зареєструвати чи перереєструвати транспортний засіб?

Як зареєструвати чи перереєструвати транспортний засіб?

В житті кожного водія настає момент коли йому потрібно зареєструвати чи перереєструвати транспортний засіб. Постає питання як правильно це зробити?

Згідно із законодавством України (ст. 121 ч. 6) усі транспортні засоби повинні бути зареєстровані. За керування незареєстрованим транспортним засобом з водія стягується штраф від 170 до 255 грн (при першому порушенні), від 255 до 510 грн (при повторному порушенні). Крім того, можуть накластигромадські роботи від 30 до 40 годин з оплатним вилученням транспортного засобу.

Реєстрація (перереєстрація), зняття з обліку транспортних засобів здійснюється за місцем звернення власника або його уповноваженої особи незалежно від місця проживання фізичної особи чи місцезнаходження юридичної особи. При цьому в реєстраційних документах зазначається місце проживання фізичної особи (для внутрішньо переміщених осіб – місце проживання на підставі відповідних документів) або місцезнаходження та стоянки юридичної особи, за якою реєструється транспортний засіб.

До державної реєстрації не допускаються транспортні засоби з правим розташуванням керма (за винятком транспортних засобів, які були зареєстровані в підрозділах Державтоінспекції до набрання чинності Законом України «Про дорожній рух»). Транспортні засоби реєструються за юридичними та фізичними особами в сервісних центрах МВС.

Щоб зареєструвати придбаний транспортний засіб, необхідно звернутися у будь-який сервісний центр МВС (незалежно від місця реєстрації нового чи старого власника авто) із заявою та документами, які посвідчують особу заявника, а також документами, що підтверджують правомірність отримання транспортного засобу.

Щоб зареєструвати автомобіль, потрібно оплатити реєстрацію автомобіля.

Вартість послуг:

 — для транспортних засобів усіх категорій вітчизняного виробництва та країн СНД або окремих агрегатів (із видачею номерного знака) — 452,57 грн

·         послуга — 152,63 грн;

·         державний номерний знак — 98,94 грн;

·         бланк свідоцтва — 201 грн.

—                для транспортних засобів усіх категорій іноземного виробництва або окремих агрегатів (із видачею номерного знака) —490,09 грн

·           послуга — 190 гривень 15 копійок;

·           державний номерний знак — 98,94 грн;

·           бланк свідоцтва — 201 грн.

—                для мототранспорту, причепів вітчизняного виробництва та країн СНД (із видачею номерного знака)- 397,63 грн

·         послуга — 148,63 грн;

·         державний номерний знак — 48,00 грн;

·         бланк свідоцтва — 201 грн.

—                для мототранспорту, причепів іноземного виробництва (із видачею номерного знака)- 435,15 грн

·         послуга — 186,15 грн;

·         державний номерний знак — 48,00 грн;

·         бланк свідоцтва — 201 грн.

—                для мопедів або окремих їх агрегатів становить (із видачею номерного знака) — 280,85 грн.

·         послуга — 54 гривні 83 копійки;

·         державний номерний знак — 25,02 грн;

·         бланк свідоцтва — 201 грн.

Строк надання послуги, протягом робочого дня з моменту одержання заяви.

Підстава для відмови у наданні послуги:

·                    подання до суб’єкта надання адміністративної послуги неповного пакета документів;

·                    невідповідність ідентифікаційних номерів складових частин транспортного засобу із зазначеними в поданих документах;

·                    в результаті перевірки за Єдиним державним реєстром МВС та автоматизованою базою даних про розшукувані транспортні засоби встановлено, що транспортний засіб перебуває в розшуку або під арештом.

Последние комментарии