Коли платник рентної плати за спецвикористання води має право не подавати податкову звітність

Якщо суб’єкт господарювання, зареєстрований платником рентної плати за спецвикористання води, планує здійснювати у звітному (податковому) році використання води виключно для власних питних та санітарно-гігієнічних потреб, то він має право на підставі заяви, складеної у довільній формі, повідомити не пізніше граничного терміну подання податкової звітності з плати за І квартал звітного (податкового) року відповідний контролюючий орган про відсутність у нього у звітному (податковому) році об’єкта оподаткування платою та не подавати податкову звітність з плати протягом податкового (звітного) року.

        Нагадуємо, що граничними термінами подання податкової звітності та сплати податкових зобов’язань з рентної плати за спецвикористання води  за I квартал 2017 р. є 10 травня та 19 травня 2017 р. відповідно.

        Водночас якщо у суб’єкта господарювання, зареєстрованого платником рентної плати, у деяких звітних (податкових) періодах звітного (податкового) року відсутній об’єкт оподаткування у зв’язку з використанням обсягів води у таких періодах виключно для власних питних та санітарно-гігієнічних потреб, то оскільки податкова звітність з плати подається наростаючим підсумком, такий суб’єкт господарювання повинен подавати до контролюючого органу податкову звітність з плати до кінця звітного (податкового) року.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии