Луганські поліцейські за добу «по гарячих слідах» розкрили два грабежі

Луганські поліцейські за добу «по гарячих слідах» розкрили два грабежі та затримали підозрюваних. Так, оперативники Лисичанського відділу поліції викрили двох місцевих жителів (1998 та 2000 р.н.), які спричинивши тілесні ушкодження 34-річному чоловіку, відкрито заволоділи його мобільним телефоном. Співробітники Рубіжанського відділу поліції викрили двох місцевих жителів (1980 та 1992 р.н.), які спричинивши тілесні ушкодження 30-річному чоловіку, відкрито заволоділи його курткою та двома мобільними телефонами. Вилучено речові докази. За даними фактами відкриті кримінальні провадження за статтями 186 КК України «Грабіж». Вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу.

Із заявами про скоєння шахрайський дій до поліції звернулись мешканці Новопсковського та Станично-Луганського районів, які надали шахраям реквізити своїх банківських рахунків та залишились без своїх заощаджень на суму близько 3000 грн. За цими фактами відкриті три кримінальних провадження за статтею 190 КК України «Шахрайство». Крім цього оперативники Попаснянського відділу поліції викрили 20-річного місцевого жителя, який шахрайським шляхом заволодів 600 гривнями 62-річного пенсіонера. Даний факт внесений до ЄРДР та кваліфікований за ч. 3 ст. 190 КК України «Шахрайство». Підозрюваного зобов’язано явкою.

Співробітники поліції продовжують виявляти та вилучати у громадян боєприпаси. Так у ході проведення санкціонованих обшуків та особистих оглядів громадян співробітники Старобільського та Троїцького відділів поліції виявили та вилучили гранату РГД-5, сигнальну ракету, патрони калібру 5,45 мм та саморобний пістолет. За цими фактами відкрито 6 кримінальних проваджень за ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Вилучене направлено на експертизу.

Також, до Кремінського відділу поліції із заявою про добровільну здачу набоїв (60 набоїв калібру 5,45 мм та 32 набої калібру 9 мм) звернувся 30-річний місцевий житель. Вилучене направлено на експертизу. Даний факт внесений до ЄРДР та кваліфікований за ч. 3 ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», згідно з якою звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка вчинила злочин, передбачений частинами першою або другою цієї статті, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

 

Відділ комунікації поліції Луганської області

Последние комментарии