Прес-конференція міського голови Валентина Казакова

Прес-конференція міського голови Валентина Казакова

У Сєвєродонецькому кризовому медіа-центрі «Сіверський Донець» відбулася прес-конференція міського голови Валентина Казакова, на якій чинний голова міста розповів про поточну ситуацію у Сєвєродонецьку. Слід відзначити, що це перша зустріч мера у відкритому форматі, що відбулася на незалежному майданчику після обрання його на посаду голови, яку він особисто ініціював. 

Казаков поспілкувався з містянами, активною громадою, депутатами міської ради майже всіх фракцій та журналістами, які мали змогу поставити голові питання, як особисто, так і за допомогою соцмереж. Усі охочі мали змогу подивитися виступ мера й завдяки онлайн-трансляції на каналі КМЦ «Сіверський Донець» (https://www.youtube.com/watch?v=INAhPSSAU-Q). 

На прес-конференції, перед усім, Валентин Казаков пояснив чому не відбулася сесія Сєвєродонецької міськради, що була призначена ним на 13 грудня. За його словами вона не сталалася через неявку депутатів. «На сесію прийшли лише 10 депутатів, тому сесія не відбулася», - зазначив голова. Міський голова виносив на позачергову сесію одне питання - про відновлення дії низки рішень, прийнятих на 20-й сесії, які були ним призупинені через порушення процедури розгляду та в зв’язку з необхідністю обґрунтування запланованих фінансових витрат. Депутати мали законну можливість подолати вето мера, але вони не скористалися своїм правом. 

Друге вкрай важливе питання, яке міський голова, за пропозицією профільної комісії після звернення підприємців міста, планував включити до порядку денного сесії було питання щодо зниження податку на комерційну нерухомість. Згідно з рішенням міської ради, яке було прийнято в травні цього року, рівень податку на комерційну нерухомість в Сєвєродонецьку складає 2% (27,56 грн на квадратний метр) - більше, ніж в сусідніх Лисичанську (0,1%), Кремінній (0,8% ) і Рубіжному (1% для готелів, банків, торговельних центрів і 0,1% для інших). Після запланованого підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн при умові збереження ставки в розмірі 2%, плата за комерційну нерухомість зросте до 64 грн за кв. метр. Щоб якось зменшити податковий тиск на підприємців, було запропоновано знизити податок в два рази для фізичних та юридичних осіб - до 1% (32 грн). Через неявку депутатів це рішення також не було розглянуто. 

Велику увагу мер приділив й ситуації з виділенням коштів на розвиток міської інфраструктури. «Цьогоріч бюджет розвитку складав 168 млн. грн., з них освоєно близько 33-34% тоді як у навіть такому складному 2014 році цей показник складав 79%. При цьому продовжують йти заявки від розпорядників коштів на виділення нових обсягів фінансування, в той час, як виділені раніше кошти залишаються незасвоєними. «На мій погляд, зараз потрібно виконати ті обсяги робіт, на які сьогодні вже виділені гроші, і які були розпочаті, а не просити додаткові ресурси», - зазначив Казаков. 

Валентин Казаков розповів громадськості про досягнення та невдачі поточного року. «Зовсім незрозумілі справи з деякими програмами, які були ініційовані. Наприклад, на реконструкцію системи теплопостачання міста була можливість залучити грант в розмірі близько 7 млн. євро на дуже вигідних умовах - це практично бюджет міста. Від проекту відмовилися з незрозумілих причин». Мер міста зазначив, що так і залишилися нереалізованими проекти реконструкції зливневої каналізації та розширення проїжджої частини по вул. Сметаніна. «Були незрозумілі дії щодо виділення коштів на сумнозвісні баки для сміття, проведення фуршетів, тощо», - додав він. З позитивних результатів міський голова відзначив закінчення ремонту мосту через Сіверський Донець та відкриття дитсадочка у Борівському. 

Слід зазначити, що міський голова Валентин Казаков виказав бажання й надалі регулярно звітувати перед громадськістю.

Последние комментарии