За сприянням Сєвєродонецького міського центру зайнятості працевлаштовано майже 2000 безробітних

Служба зайнятості – сервісна установа, яка виконує вкрай важливу соціальну функцію - допомагати людям, щоб кожен українець мав достойну роботу з гідною заробітною платою, а кожен роботодавець був забезпечений кваліфікованими кадрами, які працюють на розвиток країни.

Протягом січня-листопада 2016 року за допомогою у пошуку роботи до Сєвєродонецького міського центру зайнятості звернулося 2936 громадян. Дві третини з них - 1943 безробітних працевлаштовані. Це, насамперед, пов’язано з впровадженням нових елементів технології обслуговування клієнтів, при яких шукачі роботи стали частіше працевлаштовуватися до отримання статусу безробітного. Зокрема, 10 осіб започаткували власну справу, скориставшись виплатою допомоги по безробіттю одноразово. На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштована 41 особа, з компенсацією роботодавцям витрат на оплату праці працевлаштовані 15 внутрішньо переміщених осіб. Крім того, 175 безробітних за направленням служби зайнятості набували нових професій та підвищували кваліфікацію, 275 осіб - залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру. Окрема увага служби зайнятості приділена працевлаштуванню демобілізованих учасників АТО.

На сьогоднішній день для служби зайнятості клієнт номер один – це роботодавець, бо саме він забезпечує роботою наших мешканців. Одна з ключових послуг, яку роботодавці отримують у центрі зайнятості – це підбір компетентних та кваліфікованих співробітників, яка надається абсолютно безкоштовно. Підбір працівників відбувається, як методом аналізу індивідуального резюме та співбесід, так і за допомогою ярмарок вакансій. Тобто служба зайнятості організовує захід для конкретного роботодавця та запрошує туди шукачів роботи, які відповідають визначеним ним критеріям. Таким чином роботодавець за один день може укомплектувати велику кількість вакансій. Також роботодавці можуть звернутись до центру за підбором працівників на тимчасові роботи.

Кількість роботодавців, які протягом січня-листопада 2016 року співпрацювали з центром зайнятості, становила 328 (це майже на 60 роботодавців більше, ніж у відповідному періоді минулого року). Якщо торік підприємства й установи району потребували 1667 працівників, то цього року повідомили про 2104 вакансії. Практично всі вакансії було укомплектовано за допомогою центру зайнятості.

З метою підвищення якості надання соціальних послуг населенню служба зайнятості реформується і покращує свої сервіси. Зокрема, освоює нові сучасні технології – відео резюме, відео презентація вакансії, он-лайн співбесіда, комунікація із безробітними через соціальні мережі.

Последние комментарии