На Луганщині зарезервовано 600 ділянок загальною площею 695,9 га для учасників АТО

На Луганщині зарезервовано 600 ділянок загальною площею 695,9 га для учасників АТО

У Луганській області для військовослужбовців Збройних сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України та інших військових формувань, які беруть участь у АТО зарезервовано 600 ділянок загальною площею 695,9 га.

З них 325 ділянок площею 118 га передбачено для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, 8 ділянок площею 0,8 га – для ведення садівництва, 13 ділянок площею 1,2 га – для індивідуального дачного будівництва, 254 ділянки площею 575,9 га – для ведення особистого селянського господарства.

Станом на 9 листопада поточного року 973 військовослужбовця звернулося до Головного управління Держгеокадастру у Луганській області та органів місцевого самоврядування з заявами про надання земельних ділянок у власність для всіх потреб. Зокрема, 414 особам вже надано дозвіл на розробку відповідного проекту відведення на земельні ділянки загальною площею 766,2 га, заяви ще 197 заяв учасників АТО знаходяться на розгляді, 76 заяв затверджено проект землеустрою ділянок загального площею 145,7 га. 362 заявникам надана відмова на розробку відповідних проектів ( по 87 заявам була надана відмова Головним управлінням Держгеокадастру у Луганській області у зв’язку з тим, що витребувані земельні ділянки входили до складу сформованих земельних ділянок). Учасникам антитерористичної операції було запропоновано інші земельні ділянки. Один військовослужбовець скористався даною пропозицією та отримав дозвіл на розробку проекту. По 275 заявам надано відмову органами місцевого самоврядування, а саме:

130 у Білокуракінському, Попаснянському, Сватівському та Старобільському районах у зв’язку з відсутністю витребуваних земельних ділянок на території відповідної ради;

145 по Сєвєродонецькій міській раді у зв’язку технічної непідготовленості території 84 мікрорайону, що планується під забудову об’єктами житлового будівництва.

 

Прес-служба Луганської облдержадміністрації

Последние комментарии