Працевлаштування демобілізованих учасників АТО

Працевлаштування демобілізованих учасників АТО

Луганська обласна служба зайнятості продовжує забезпечувати соціальний захист та підтримку учасників АТО, надає їм всебічну допомогу у пошуку роботи, підвищує  конкурентоспроможність на ринку праці. Центрами зайнятості постійно проводяться ряд інформаційно-роз’яснювальних та профорієнтаційних заходів: Дні відкритих дверей, семінари для безробітних даної категорії, зустрічі та семінари з роботодавцями з питань працевлаштування учасників АТО, ярмарки та міні-ярмарки вакансій, тренінги з психологічної підтримки. 

Один з таких заходів – Ярмарок вакансій - відбувся в Старобільському районному центрі 25 листопада поточного року.

До участі у заході були запрошені 26 учасників АТО, що перебувають на обліку як безробітні; 6 роботодавців - Старобільсько-Новопсковський об’єднаний  районний військомат, Головне управління національної поліції в Луганській області, Управління держагентсва рибного господарства у Луганській області, ТОВ «Старобільський елеватор» та ін. Також у заході взяли участь соціальні партнери служби зайнятості – Старобільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Управління соціального захисту населення.

Роботодавці ознайомили запрошених з інформацією про свої підприємства, графіком роботи, умовами оплати праці, актуальними та перспективними вакансіями, запросили учасників відвідати підприємства для подальшого обговорення  працевлаштування.

Представники УСЗН та Центру з надання безоплатної вторинної допомоги  проінформували присутніх щодо захисту своїх громадянських прав, соціального захисту  та реабілітації.

Співпраця з демобілізованими військовослужбовцями є позитивними прикладами вирішення питання працевлаштування за сприянням служби зайнятості.

Так, знімальна група відвідала приватного підприємця, колишнього демобілізованого учасника АТО, Юрія Кагалу.

Ю. Кагала брав участь у тренінгу «Як започаткувати власну справу або формула успіху для підприємця». Пройшов професіографічне діагностичне обстеження, отримав позитивний результат, закінчив профнавчання з курсу «Основи бізнес-планування» та у березні отримав допомогу по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності та відкрив власну справу: ремонт електричного обладнання.

На прикладі роботи Старобільського районного центру зайнятості спостерігається напрацювання позитивного досвіду, який демонструє відповідальність, оперативність та небайдужість працівників центрів зайнятості до вирішення проблеми професійної самореалізації учасників АТО.

Під час прес-туру заступник директора Луганського обласного центру зайнятості Олена Шуліка надала інтерв’ю представникам ЗМІ та прокоментувала питання стосовно законодавчих змін щодо додаткових гарантій сприяння працевлаштуванню учасників АТО.

 

Довідково:

З початку року 254 демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в АТО, отримували послуги Луганської обласної служби зайнятості з працевлаштування, профорієнтації, перенавчання і відкриття власної справи.

Працевлаштовано 83 людини даної категорії, з них 13 осіб отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 29 колишніх військовослужбовців і 14 осіб проходили професійне навчання за направленням служби зайнятості.

Станом на 1 листопада 2016 року продовжували перебувати на обліку служби зайнятості 146 безробітних військовослужбовців - учасника АТО. Середній розмір допомоги по безробіттю склав 2933,0 грн.

Для уточнюючої інформації звертатися до Луганського обласного центру зайнятості: відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи (06452) 2-19-03.

Последние комментарии