Обласні сільські спортивні ігри зібрали понад 500 спортсменів

24 вересня у смт Марківка на стадіоні «Нива» відбулися XVI Обласні сільські спортивні ігри серед збірних команд, найсильніших спортсменів районів «Луганщина 2016».

В урочистій церемонії відкриття взяли участь голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації  Юрій Гарбуз, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, начальник управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації Антон Волохов, голова обласного фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Анатолій Бєлік, голова Луганського обласного відділення НОК України Микола Кравченко та представники районної влади й спортивної спільноти Луганщини.

Розпочалось свято з урочистого параду учасників Ігор та підняття Державного Прапору. Після цього всіх присутніх привітали гості свята, повідомляє управління молоді та спорту облдержадміністрації.

Звертаючись до спортсменів, Юрій Гарбуз подякував їм за активну життєву позицію та наголосив на необхідності проведення подібних заходів в області.

«Сільський  спортивний рух в нашій області має славну історію, а спортивні змагання серед сільських жителів – це ще один крок у розвитку спорту в сільській місцевості. Ми, представники влади, повинні робити все можливе, аби підтримувати та розвивати такі добрі традиції Луганщини, як проведення сільських спортивних ігор», – зазначив Юрій Гарбуз.

Крім цього, очільник області додав, що на реконструкцію спортивної інфраструктури Марківського району цього року з обласного бюджету було виділено близько 2,5 млн грн. Тепер на Марківщині реконструйовано стадіон, зал дзюдо та ДЮСШ.

Також Юрій Гарбуз відзначив листом подяки Луганської облдержадміністрації 11 представників спортивної сфери області за значний особистий внесок у розвиток фізичної культури та спорту на Луганщині.

Після того, як прозвучали слова вітання розпочалися самі змагання. За звання кращих спортсмені області боролися представники 12 районів. Понад 500 спортсменів випробовували свої сили у 10 видах спорту: гирьовому спорті, волейболі (чоловіки і жінки окремо), настільному тенісі, перетягуванні канату, легкій атлетиці, міні-футболі, шахах, шашках, армспорті.

За результатами змагань третіми стали учасники з Кремінського району, другу сходинку посіли спортсмени зі Старобільського району, перемогу отримали представники Новопсковського району.

Нагадаємо, з переможців та призерів обласних змагань буде сформовано збірну Луганської області, яка боротиметесь за перемогу на всеукраїнському рівні.

 

Департамент масових комунікацій Луганської облдержадміністрації

Последние комментарии