У Сєвєродонецьку горе-водія засуджено до 6 років позбавлення волі

Сєвєродонецькою місцевої прокуратурою здійснювалося процесуальне керівництво та підтримання держаного обвинувачення у кримінальному провадженні відносно Ц., за участю якого скоєно дорожньо – транспортну пригоду зі смертельним  наслідком, а також свідоме залишення без допомоги особи, яка знаходилась у небезпечному для життя  стані, в яке він сам поставив потерпілого, тобто кримінальні правопорушення, передбачені ч.2 ст. 286 та ч.1 ст. 135 Кримінального кодексу.

Трагедія сталася 6 червня 2013 року на одному із проспектів міста Сєвєродонецька. В ході досудового розслідування встановлено, що водій Ц., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, порушив правила безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого. Зокрема, не вибрав безпечної швидкості руху та, виявивши на проїзній частині пішоходів, вчасно не вжив заходів до її зменшення.Один із пішоходів в результаті загинув. Водій втік з місця пригоди

Суд першої інстанції засудив водія Ц. до 5 років ув’язнення. Апеляційний суд Луганської області підтвердив цей вирок в частині винуватості Ц., але виніс йому більш суворе покарання у вигляді 6 років.

 

І. В. Джунь, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури

Последние комментарии