Злодія засуджено за шахрайство

Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою здійснювалося процесуальне керівництво та підтримання державного обвинувачення у кримінальному провадження відносно М., який вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, тобто заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.
Досудовим розслідуванням встановлено, що М. разом із подільником розробили злочинну схему, за якою один дзвонив потерпілим особам, представлявся співробітником поліції та повідомляв хибну інформацію про те, що їх близькі особи, зокрема онуки, нібито вчинили кримінальне правопорушення та перебувають у відділі міліції. Для того, щоб вони уникнули кримінальної відповідальності необхідно заплатити певну суму грошових коштів. Після чого, за вказаними адресами іншими співучасниками збиралися обумовлені суми грошей. Таким чином, вводячи в оману літніх людей, злодії отримали 41850 гривень.
 
Вироком Сєвєродонецького міського суду М. визнано винним в заволодінні чужим майном шляхом обману, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.190 КК України), та призначено покарання у виді 2 років обмеження волі.
 
 
Керівник Сєвєродонецької місцевої прокуратури С.Григоров

Последние комментарии