Психологи Служби порятунку продовжують надавати допомогу потребуючим у наметових містечках для внутрішньо переміщених осіб

Психологи Служби порятунку продовжують надавати допомогу потребуючим у наметових містечках для внутрішньо переміщених осіб

Усі ми знаємо, як потрібна людині підтримка та допомога у тяжку годину, навіть якщо хтось просто буде поруч чи хоча б вислухає та скаже добре слово. І на душі стає легше, і життя вже не таке складне. Саме в таку хвилину громадянам Луганщини з тимчасово окупованих територій на допомогу приходять психологи Головного управління ДСНС України у Луганській області, які постійно працюють у наметових містечках для внутрішньо переміщених осіб.

На даний час створено 15 пунктів надання допомоги, 8 з яких працюють у цілодобовому режимі. З початку року за допомогою звернулись 280 382 особи, з яких 14805 дітей та 3773 інвалідів.  У місті Сєвєродонецьк розташовано 2 таких пункти, в яких виснажені громадяни можуть переночувати, відпочити та отримати допомогу психологів та у разі потреби медичну допомогу.

"Основні звернення людей пов'язані з посттравматичним синдромом  (наслідки бойових дій), який може існувати усе життя, якщо цьому не придати належної уваги. Ми надаємо кожному потребуючому першу психологічну допомогу", — зазначила тимчасово виконуюча обов'язки заступника начальника центру — начальника відділу психологічного забезпечення центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України у Луганській області лейтенант служби цивільного захисту Ніколайчук  Олена. 
Зі слів психологів, кожен з цих людей з початку бесіди з фахівцями ГУ ДСНС перебували у збудженому та роздратованому стані, інколи спостерігались спалахи немотивованої агресії, але вже через декілька хвилин люди починали заспокоюватись та навіть посміхатись, а у адресу рятувальників починали лунати слова вдячності.

 

ГУ ДСНС України у Луганській області

  • 1.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg

Последние комментарии