Юрій Гарбуз відзначив обласними стипендіями провідних та перспективних спортсменів Луганщини

Юрій Гарбуз відзначив обласними стипендіями провідних та перспективних спортсменів Луганщини

Сьогодні, 21 липня, у приміщенні ОДА відбулась урочиста церемонія вручення сертифікатів на отримання обласної стипендії провідним та перспективним спортсменам області та сертифікатів на придбання спортивного інвентарю. Про це повідомляє управління молоді та спорту Луганської ОДА.

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз привітав спортсменів та подякував їм за сумлінну працю. Глава області відзначив, що перемога кожного спортсмена – це заслуга цілої команди фахівців своєї справи.

– Мені приємно, що в нашій області є такі професіонали, які не шкодуючи сил йдуть до перемоги. Цього року 12 спортсменів Луганщини їдуть на Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро. І цей показник унікальний для нашого регіону і говорить сам за себе. Сподіваюсь, що на наступні Олімпійські ігри, які пройдуть у Токіо в 2020 році саме ви будете представляти нашу область, – сказав Юрій Гарбуз.

До вітань долучилась заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та начальник управління молоді та спорту ОДА Антон Волохов.

– Обласна влада робить все можливе, аби тренувальний процес на території регіону проходив більш комфортно, аби ви, дорогі наші спортсмени, могли прославляти Луганщину на всеукраїнських та міжнародних аренах, – зазначила Ольга Лішик.

Зі свого боку Антон Волохов розповів про найближчі плани щодо відновлення спортивної інфраструктури області. Так, з обласного фізкультурно-оздоровчого центру «Олімп» планується зробити повноцінну базу для тренувань спортсменів-олімпійців, яка стане підґрунтям для підготовки спортсменів області на Олімпійські ігри 2020 року в Токіо.

Після поздоровлень розпочалась урочиста церемонія нагородження. Так, обласні стипендії від глави області отримали 64 провідні спортсмени, серед яких призери і переможці європейських, світових та всеукраїнських першостей. Загальна сума виплат на ІІ півріччя становить 533 тисячі гривень.

Крім цього, Юрій Гарбуз вручив сертифікати на придбання спортивного інвентарю на загальну суму 676 тисяч гривень чотирьом комунальним установам обласного рівня.

Так, директор Луганської обласної школи вищої спортивної майстерності  отримав сертифікат на придбання професійного боксерського рингу, директору Луганського обласного фізкультурно-оздоровчого центру «Олімп» передано сертифікат на придбання легкоатлетичного сектору для приземлення для стрибків у висоту, директор Луганської обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву «Олімпійська надія» отримав сертифікат на придбання для відділення боротьби – спеціалізованого килиму, а в Луганську обласну спеціалізовану дитячо-юнацьку спортивну школу буде придбано п’ять комплектів штанг для відділення важкої атлетики.

Последние комментарии