Програма розвитку ООН запрошує внутрішньо переміщених осіб взяти участь у конкурсі грантів на відновлення бізнесу

Програма розвитку ООН запрошує внутрішньо переміщених осіб, які проживають в Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Одеській, Полтавській, Харківській, Луганській, Донецькій областях, місті Києві та місцеве населення Донецької та Луганської областей (з підконтрольних Уряду України територій) взяти участь у конкурсі на здобуття грантів для започаткування, відновлення або розвитку підприємницької діяльності.

Конкурс грантів для підприємницької діяльності адмініструє благодійний фонд  «Творчий центр ТЦК».

Мета конкурсу — поліпшити життя внутрішньо переміщених осіб та місцевого населення Донецької та Луганської областей шляхом підтримки підприємницької діяльності та малого бізнесу.

Грантова підтримка надається на започаткування та/чи відновлення, розширення підприємницької діяльності та малого бізнесу. Подані на конкурс бізнес-плани мають демонструвати високий потенціал та довгострокові перспективи отримання прибутку та мати реалістичні ринкові показники, передбачати створення умов для самозайнятості та/або створення додаткових робочих місць, включаючи й для членів сімей.

Кошти гранту можуть бути використані, зокрема, на такі види діяльності в межах реалізації бізнес-планів:

  • купівля нового обладнання та/або інструментів для виробництва товарів (надання послуг);
  • оренда нежитлових приміщень для здійснення бізнес діяльності до 2 місяців (на період використання коштів гранту);
  • виплату заробітної плати персоналу до 2 місяців;
  • забезпечення ресурсами для виробництва товарів та надання послуг;
  • купівлю франшизи за договором комерційної концесії (франчайзингу) з відповідним обладнанням;

Цей перелік не є вичерпним.

Неприйнятними є витрати коштів гранту, пов’язані з:

  • підготовкою бізнес-плану для участі в конкурсі;
  • сплатою боргів;
  • відшкодуванням витрат, пов’язаних із коливанням валютного курсу;
  • міжнародними відрядженнями;
  • купівлею/орендою житлового приміщення;
  • купівлею нежитлової нерухомості;
  • купівлею речей особистого вжитку;
  • купівлею б/у обладнання, в т.ч б/у автомобілей та інших транспортних засобів;
  • сплатою податків та обов’язкових внесків;
  • з участю у тренінгах чи навчанні.

Гранти не надаватимуться на реалізацію бізнес-планів, пов’язаних з роздрібною чи оптовою торгівлею в магазинах чи поза магазинами, у тому числі торгівлею у мережі Інтернет.

Максимальний розмір гранту на реалізацію одного бізнес – проекту становить: 

—          до 200 000 грн. зможуть отримати особи, які в рамках запропонованого бізнес-плану планують створити не менше 4-х робочих місць;

—          до 150 000 грн. зможуть отримати ті, хто створюватиме не менше 3-х робочих місць;

—          до 100 000 грн. зможуть отримати ті, хто створюватиме не менше 2-х робочих місць;

—          до 50 000 грн. буде виділено для підприємців, що створюватимуть щонайменше 1 робоче місце (під одним робочим місцем розуміється у даному випадку власне сам підприємець).       

Підприємці, які отримають грант, мають зробити власний внесок у реалізацію проекту (в грошовій чи іншій формі, наприклад, безоплатною працею, наданням обладнання, приміщення тощо) у розмірі не менше 25%  вартості проекту.

Хто може стати учасником? У конкурсі на отримання гранту можуть брати участь виключно фізичні особи, які мають офіційний статус внутрішньо переміщених осіб та проживають в місті Києві, Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Одеській, Полтавській, Харківській, Луганській та Донецькій областях (з підконтрольних Уряду України територій). Також у конкурсі можуть брати участь фізичні особи з числа місцевого населення Донецької та Луганської областей (з підконтрольних Уряду України територій), які мають підтвердити місце реєстрації свого проживання.

Не можуть претендувати на перемогу і відповідно право отримати грант, особи які вже отримували гранти від ПРООН або інших донорів/грантових програм у  2015-2016 роках.

Не можуть претендувати на грант особи, в основі бізнес-планів яких лежить оптова та роздрібна торгівля. Мається на увазі продаж без перероблення нових або уживаних товарів для особистого споживання або домашнього користування переважно населенню, який здійснюють магазини, торгові центри, кіоски, намети, компанії поштового замовлення (у т.ч. у мережі Інтернет), рознощики і вуличні торговці, споживчі кооперативи тощо. Також не можуть претендувати на отримання гранту учасники конкурсу, які перебувають між собою у родинних зв’язках (на приклад, учасником конкурсу є одночасно чоловік та дружина, або батько і донька). У такому разі грант може бути надано лише одному члену родини

Які умови участі?

Для участі у конкурсі бажаючі повинні:

  • заповнити он-лайн заявку;
  • надати копію довідки про присвоєння ідентифікаційного коду;
  • надати чинну довідку про статус ВПО або копію паспорта з зазначенням реєстрації постійного місця проживання для місцевих жителів Донецької та Луганської областей.

Заявка здійснюється виключно через он-лайн систему за посиланням www.grant.ccc-tck.org.ua . Кінцевий термін подання заявок  до 12:00 (за київським часом) 15 серпня 2016 року. Заявки,  які надійшли пізніше встановленого терміну, будуть відхилятися автоматично. Заявка заповнюється і подається українською або російською мовою.

Критерії оцінки поданих заявок. Подані заявки на конкурс, які відповідатимуть умовам конкурсу, будуть оцінюватися незалежним Оціночним комітетом за такими загальними критеріями:

  • відповідність заявки цілям конкурсу;
  • ступінь опрацювання бізнес-плану, наявність всієї необхідної інформації для комплексної оцінки перспектив його реалізації, відповідність вимогам структури бізнес-плану;
  • спроможність пропонованого продукту (послуги) із заявленими характеристиками бути створеними і їх перспективність на ринку;
  • кількість робочих місць, що створюються в рамках проекту;
  • окупність бізнес-плану в найближчий період;
  • якість, обґрунтованість, реалістичність та оригінальність бізнес-плану;
  • обґрунтованість фінансових показників бізнес-плану та бюджету використання коштів гранту;
  • розмір ресурсів, що самостійно залучатимуться чи пропонуватимуться особою-пошукачем;
  • обґрунтованість розрахунків та кошторису.

Увага! Процедура оцінки бізнес-плану включатиме 3 етапи:

—          оцінка поданої заявки за технічними критеріями (повнота та достатність поданих документів) конкурсу;

—          оцінка бізнес-планів професійними  незалежними експертами з бізнес-планування;

—          особистий захист бізнес-планів подавачами, які набрали мінімальну необхідну  кількість балів в результаті оцінки експертів, перед конкурсною комісією.

Де отримати додаткову інформацію?

Особи-пошукачі можуть звертатися до Творчого центру ТЦК за додатковою інформацією або запитаннями з метою уточнення умов конкурсу, процедури подачі заявки, надіславши відповідний лист електронною поштою на адресу info@ccc.kiev.ua, або зателефонувавши за телефоном (800) 406-411 (до 12 серпня 2016 року). Після узагальнень всіх отриманих запитань усі відповіді будуть оприлюднені на сайті www.ccc-tck.org.ua та на сторінці в соціальній мережі Facebook www.facebook.com/ccc.creative.centre

Крім того, в кожній області будуть проведені інформаційні заходи щодо роз’яснення умов конкурсу  (графік інформаційних заходів буде розміщено на веб-сайті Творчого центру ТЦК www.ccc-tck.org.ua).

Детальна інформація про конкурс міститься в Конкурсній документації, яку можна завантажити  ТУТ.

Окрім цього, форму заявки, а також інші необхідні документи, можна отримати безпосередньо звернувшись до адміністратора конкурсу – БФ «Творчий центр ТЦК» електронною поштою за адресою info@ccc.kiev.ua

Последние комментарии