Відбулося друге пленарне засідання 14-ї сесії Сєвєродонецької міської ради

Відбулося друге пленарне засідання 14-ї сесії Сєвєродонецької міської ради

22 червня пройшло друге пленарне засідання 14-ї чергової сесії Сєвєродонецької міської ради.

У ході засідання депутати розглянули близько десяти проектів рішень, що чекали з минулого засідання. Передусім, вони стосувалися земельних питань.

Розглянули в ході сесії депутати і кілька нагальних питань. Одним з найважливіших стало звернення до голови СБУ, Верховної ради України, Президента, Кабінету Міністрів України, Державної фіскальної служби України  щодо відключення ТОВ "ЛЕО" енергопостачання соціальних об’єктів міста. Голову СБУ депутати просять «надати правову оцінку з боку ТОВ "ЛЕО", який з незрозумілою метою відключає споживачів від подачі електричної енергії, чим викликає їх обґрунтоване обурення. Президента, Кабмін та ВРУ закликають націоналізувати це підприємство, що, на думку творців листа, зможе вирішити існуючу проблему з відключенням від електроенергії соціальних об’єктів в місті, а увагу керівника фіскальної служби країни звертають на те, що, за деякими даними, ЛЕО більше десяти років ухилялося від сплачування деяких видів податків, тож обранці наполягають на тому, щоб була перевірена сплата податків та обов'язкових платежів за землю за 14 років під цілісним майновим комплексом ЛЕО в м. Сєвєродонецьку.

Також у ході засідання депутати затвердили ставку орендної плати на земельні ділянки на території Сєвєродонецької міської ради, перерозподілили бюджетні асигнування міського бюджету на 2016 рік, що, зокрема, пов’язане з реформуванням ЖКГ. Розглянули та підтримали обранці питання «Про внесення змін до джерел фінансування та додаткової частини міського бюджету на 2016-й рік», яким передбачено збільшити видаткову частину бюджету на 2016-й рік комунальним фондам на 1 425 090 гривень. Ці гроші, зокрема, повинні піти на погашення заборгованостей робітникам комунальних підприємств. 

Також у ході другого пленарного засідання 14-ої сесії Сєвєродонецької міськради депутати розглянули звернення до начальника Генерального штабу та головнокомандуючого Збройних сил України, в якому попросили адресатів створити військовий госпіталь в Сєвєродонецьку. «Просимо розглянути питання про формування стаціонарно організованого військового госпіталю, який забезпечить надання допомоги військовослужбовцям та мешканцям міста Сєвєродонецька. Співпраця з господарськими цивільними лікувальними закладами та надання допомоги населенню сприятиме підвищенню авторитету Збройних cил України. Зі своєї сторони гарантуємо виділення земельної ділянки та майна для розташування госпіталю», - говориться в зверненні.

Розглянули під час цього засідання ще два питання: «Про внесення змін до рішення 6-ої сесії Сєвєродонецької міської ради VII скликання від 16.02.2016 №113 «Про передачу матеріальних цінностей та нерухомого майна, що розташовано за адресою: м. Сєвєродонецьк, вул. Юності, 7 з комунальної власності» та «Про затвердження нової редакції до рішення сесії Сєвєродонецької міської ради від 8.04.2016 р. №238 «Про затвердження міської цільової програми фінансової підтримки та здійснення внесків до статутів капіталів комунальних підприємств, що підпорядковуються Сєвєродонецькій міській раді на 2016 рік».

 

Відділ внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Сєвєродонецької міської ради

Последние комментарии