Адаптація переселенців у місцеві громади в дії: на Луганщині проведено «День добрих справ»

Адаптація переселенців у місцеві громади в дії: на Луганщині проведено «День добрих справ»

Від початку російської військової агресії проти України на Луганщині з’явилося більше 260 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Одним із головних завдань органів влади та громадських організацій є сприяння інтеграції та адаптації переселенців у нових громадах, повідомляє Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.

У рамках форуму «Добрих справ», що проводиться у місті Рубіжному, студентами-переселенцями переміщеного на підконтрольну український владі територію області Первомайського індустріально-педагогічного технікуму було ініційовано два проекти із вбирання та благоустрою територій.

Вчора проведено дві толоки: на території Кремінського обласного будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів, друга – біля пам’ятного знаку загиблим військовим 30-ї механізованої бригади, які

22 травня 2014 року загинули, мужньо захищаючи територіальну цілісність України.

Участь у заході взяли заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту соціального захисту населення обласної держадміністрації Елеонора Поліщук, студенти та викладачі переміщеного Первомайського індустріально-педагогічного технікуму, а також місцеві жителі.

Головна мета проекту – адаптація та інтеграція переселенців у соціальне життя приймаючої громади міста Рубіжного, адже спільно реалізована корисна справа є дієвим механізмом єднання.

Захід проведено за сприяння Благодійного фонду «Надія» в рамках проекту UCBI за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Последние комментарии