Міжнародний День Театру в Сєвєродонецьку

Міжнародний День Театру в Сєвєродонецьку

27 березня в Міжнародний День Театру Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр запросив своїх шанувальників до Cєвєродонецького міського Палацу культури, аби поділитися з глядачами своїми радощами та здобутками. З нагоди професійного свята театр запропонував публіці досить відому, але абсолютно по-новому побачену історію, - “За двома зайцями” М.Старицького, яка вийшла прем'єрою в січні цього року в постановці режисера-дебютанта Євгена Мерзлякова й з того часу не втрачає своєї популярності серед мешканців області. 

Ця вистава та трагіфарс “Маклена Ґраса” М. Куліша в постановці художнього керівника театру заслуженого діяча мистецтв України Володимира Московченка, зібравши у великому залі Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка повні аншлаги, яскраво презентували Луганську область в рамках культурно-мистецької акції “Нескорена Луганщина”, яка проходила 15-17 березня в столиці України й мала на меті показати, що мистецький потенціал області не втрачено, а заклади культури, які протягом півтора року були переміщені з тимчасово окупованого Луганська на підконтрольну українській владі територію, відродили свої творчі колективи й продовжують успішно працювати. 

В Києві Луганський український театр викликав чималий інтерес і зацікавленість серед публіки, яка довго й стоячи винагороджувала акторів оваціями, а представники Міністерства культури України та голова Луганської облдержадміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Георгій Тука теплими словами подяки. Протягом трьох днів колектив показав дві вистави і взяв участь у відкритті економічного форуму. Крім того, представники театру провели брифінг для ЗМІ, чимало інтерв'ю для радіо та інтернет-видань, цілу низку зустрічей з представниками інших театральних колективів країни заручившись їхньою підтримкою і домовленостями про подальшу співпрацю.

Загалом, театр достойно презентував свої здобутки, які були реалізовані в надто короткий термін, а також продемонстрував свій сучасний оновлений стан, який, попри всі негаразди, готовий стати частиною загальноукраїнського культурного простору. Саме про це й згадали 27 березня у своїх святкових промовах перед початком вистави заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, начальник управління культури, національностей та релігій ЛОДА Аліна Адамчук та директор театру Сергій Дорофєєв. Досягнення колективу були відзначені керівництвом області найкращими побажаннями з нагоди професійного свята а також нагородами. 

Цей день для колективу театру став знаковим ще й тому, що напередодні свята Указом Президента України актрисі, провідному майстрові сцени нашого театру Ользі Яковенко було присвоєно почесне звання "Заслужений артист України", зал бурхливими оплесками вітав улюблену актрису.

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр під гучні аплодисменти радо зустрів професійне свято в колі своїх шанувальників, щиро зізнавшись в любові до глядачів, без яких неможливо було б уявити існування всесвітнього мистецького дива, якому й присвячений Міжнародний День Театру.

Последние комментарии