Електрогазозварником бути престижно

Електрогазозварником бути престижно

Сучасні реалії ринку праці потребують від шукачів роботи постійного підвищення фахового рівня, додаткових знань і навичок, одним словом - навчатись впродовж усього життя. Тому організація професійної підготовки дорослого населення є одним з пріоритетних напрямів діяльності служби зайнятості.

Професійне навчання фахівців з числа безробітних проводиться відповідно до потреб місцевого ринку праці. На замовлення роботодавця служба зайнятості організовує підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації громадян за тими спеціальностями, в яких є потреба.

Так, за сприянням Новопсковського районного центру зайнятості щорічно розпочинає професійне навчання група слухачів з числа безробітних за професією «Електрогазозварник». Навчання проходить на базі Новопсковського професійного аграрного ліцею. Слухачі протягом шести місяців опановують будову електрозварювальних машин, технологію виконання ручного, електродугового, газового зварювання та інші дисципліни. Таке навчання на базі Новопсковського професійного аграрного ліцею завжди дістає схвальні відгуки слухачів та роботодавців-замовників кадрів, адже підготовку, перепідготовку та необхідну перевірку знань проводять досвідчені викладачі, програма включає у себе необхідний обсяг матеріалу, а заняття проводяться на території району, що зручно для відвідування та економить час.

Ліцей має:

спеціалізовані навчальні кабінети, лабораторії, майстерні;

учбову сільськогосподарську та автотехніку, навчальні полігони, учбові господарські площі;

навчально-методичні посібники, матеріали;

кваліфіковані кадри для викладання.

Робота зварника творча. Вона спрямована на пошук нових шляхів і рішень, поглиблення знань, виховання ініціативи. Робота в важких умовах, виконання одноманітних операцій вимагають від зварника емоційної стійкості, розвинутої вольової регуляції. Зі слухачами, які навчаються за направленням служби зайнятості, дуже легко працювати, - констатував майстер виробничого навчання Мордовцев В.В. Всі вони дисципліновані, знають реалії життя. Деякі з них мають досвід роботи за іншою професією, але на сьогодні вирішили для себе, що саме професія «Електрогазозварник» дасть їм вагому путівку у життя.

Після закінчення курсу навчання проводяться випускні відкриті іспити за участю представників роботодавців району, які мають потребу у таких робітниках, а саме: директора сільськогосподарського ТОВ «Промінь», директора Новопсковського МРУЕТТ філії ПАТ «Луганськгаз», директора СФГ «Ярослав». Голову екзаменаційної комісії завжди очолює роботодавець - керівник фермерського господарства «Хижняк». Випускникам видається документ державного зразка про присвоєння виробничої кваліфікації (свідоцтво) відповідно до вимог "Єдиного тарифно-кваліфікаційного довідника".

Переважна більшість слухачів, які здобували професію електрогазозварника у поточному році, під час проходження виробничої практики на підприємствах Новопсковського району отримали пропозицію працевлаштування.

Професія електрогазозварника, яка належить до робітничих спеціальностей, завжди була, є і буде затребуваною як на місцевому ринку праці так і за його межами.

 

І.Мага, провідний фахівець з питань зайнятості відділу активної підтримки безробітних Ново псковського РЦЗ

Последние комментарии