У Станиці Луганській запрацював піший перехід з окупованою територією

У Станиці Луганській запрацював піший перехід з окупованою територією

Сьогодні, 27 жовтня у смт Станиці Луганській запрацював пішохідний пункт пропуску з окупованої територією. Подивитися за ходом його роботи завітало керівництво області на чолі з очільником Луганської обласної військово-цивільної адміністрацією Георгієм Тукою.
Після проходу пропускного режиму на людей чекали автобуси, які могли відвести їх по двом напрямках області: Біловодськ та Сєвєродонецьк. Бажаючи могли також відвідати ринок, який розташований поблизу та відділення Ощадбанку. 

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

«Переоцінити відкриття пункту пропуску дуже складно. Оскільки у Луганській області довгий час не було жодного офіційного переходу. Це було обумовлено масою причин. В першу чергу, лінія розмежування в Луганській області проходить уздовж річки. Мости були зруйновані, і ті місця, де перехід був можливий представляли собою місця постійних бойових дій. У Станиці був зроблений саме пішохідний прохід, оскільки міст є й досі зруйнованим. Ми також плануємо відкрити логістичний центр у Новотошківському, який можливо, стане повноцінним пунктом пропуску. Також розглядається можливість відкриття КППВВ в районі міста Золоте», – наголосив Георгій Тука. 

Георгій Тука відзначив, що поспілкувавшись з людьми на КППВВ основні їх запитання стосувалося процедури оформлення перепусток. 

«Вже давно ми ведемо інформаційну компанію щодо оформлення перепусток. Кожен раз і я, і прикордонники, і СБУ, і інші структури наголошували на необхідності оформлення перепусток. Ми неодноразово казали, що перехід буде відбуватися тільки по перепусткам. Ніхто ні на які поблажки йти не буде», – сказав Георгій Тука. 

«У нас вчора відбулась не менш важлива подія, в нас розблоковані держані реєстри. Отримання спадку, договорів куплі-продажу, договірних відносини по землі та інші послуги можна буде оформити у Станиці. Це для нас початок життя», – відзначив керівник Станично-Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Золкін.

Последние комментарии