Тука прокоментував хід виборів на Луганщині

Тука прокоментував хід виборів на Луганщині

Сьогодні, 25 жовтня під час брифінгу для ЗМІ за темою «Про хід виборів у Луганській області» керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука зазначив, що станом на 16:00, він ходом виборчої компанії в цілому задоволений.

Про це повідомляє прес-служба ЛОВЦА.

«На 16:00, нам вдалося забезпечити порядок на всіх дільницях. За виключенням порушень, які можна віднести до сфери компетентності ЦВК, а не правоохоронних органів», – відзначив Георгій Тука. 

Георгій Борисович проінформував, що станом на 16 годину в області всього проголосувало 26,3% виборців. Найвищий рівень у Троїцькому (38%), Сватівському (35%) та Станично-Луганському (33%) районах. Найнижчий рівень у Старобільському (20,9%) та Кремінському (21%) районах і в місті Лисичанську (23%). 

«По ходу виборчої компанії отримано чимало звернень від різних політичних сил, спостерігачів, громадян про порушення, здебільшого ці порушення мали місце, але вони не мають впливу на хід виборчої компанії в цілому. Щодо кримінальних подій. Було зафіксовано о 9:30 та об 11:00 у місті Лисичанську звернення, що біля торгового центру «Лимон» та біля житлового будинку знаходяться предмети схожі на гранати. У ході перевірки цю інформацію було підтверджено, – наголосив Тука. – Таким чином вибори у Луганській області проходять по всім дільницям».

Крім того, очільник області повідомив, що побував на дільницях у Сєвєродонецьку, Лисичанську та Рубіжному. 

У Лисичанську Туку обурив стан дільниці для голосування та умов в яких людям доводиться працювати. У приміщенні купи сміття, відсутні елементарні зручності та опалення. Тим не менш, поряд була цілком придатна будівля. Члени комісії заявили, що по закінченню виборчого процесу вони планують подати колективну скаргу на дії місцевої влади, яка надала їм такі умови для роботи.

Последние комментарии