Єлизавета Пушко-Цибуляк: «Наша мета – дійти до кожної оселі, яка зазнала руйнувань»

Єлизавета Пушко-Цибуляк: «Наша мета – дійти до кожної оселі, яка зазнала руйнувань»

За участю першого заступника голови Луганської облдержадміністрації Єлизавети Пушко-Цибуляк у прес-центрі ОДА відбувся брифінг для ЗМІ, де йшлося про ситуацію в економіці та промисловості Луганщини й перспективи її розвитку.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Перший заступник голови облдержадміністрації підкреслила, що першочергове завдання обласної влади – відбудова Луганської області після руйнівних наслідків військової агресії. На цей час керівництво області працює над формуванням комплексного генерального плану відбудови інфраструктури регіону, яка зазнала великих збитків: орієнтовно, понад 5 млрд грн. Було пошкоджено 9 тис. житлових будинків, 7 тис. з них підлягають ремонту, близько 500 – зруйновані повністю. Не краща ситуація і зі станом доріг в області – 70 % з них зруйновано. «Наша мета – дійти до кожної оселі, яка зазнала руйнувань. Зараз йдуть роботи в житлових будинках по ремонту вікон і дахів. Позиція Георгія Туки чітка та конкретна – повністю відновити пошкоджене житло. Сьогодні ми звертаємося до Кабінету Міністрів України з пропозицією визначити механізм компенсації мешканцям області збитків у зв’язку з минулими військовими діями. Сподіваюся, що до нас прислухаються», – зауважила Єлизавета Пушко-Цибуляк.

Стосовно початку опалювального сезону вона зазначила, що котельні мережі до роботи в зимовий період повністю готові. Однак, є певні проблеми з підключенням газу через недостатній його тиск. Обласна адміністрація направила безліч звернень до НАК «Нафтогаз України», а Георгій Тука особисто звертався до Прем’єр-міністра України, щоб були дані доручення стосовно забезпечення відповідного тиску газу. Тому в Сєвєродонецьку теплоносій до об’єктів соціальної сфери та житлових будинків буде подано найближчим часом.

Последние комментарии