У Луганський області створено Центр допомоги учасникам АТО

У Луганський області створено Центр допомоги учасникам АТО

Сьогодні, 9 жовтня, в Луганській облдержадміністрації відбулася прес-конференція за темою «Про створення в Луганській області Центру допомоги учасникам АТО», повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

В конференції взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук, представники групи цивільно-військового співробітництва Сектору «А» та волонтерського руху Луганщини.

Під час прес-конференції Ольга Лішик розповіла про заходи, здійснені адміністрацією, з метою безумовного виконання указів та доручень Президента України в напрямку роботи з демобілізованими бійцями, зауваживши, що головним інструментом повинен стати обласний Центр допомоги учасникам АТО, який має охопити всіх без винятку демобілізованих захисників Вітчизни. Вона також представила присутнім керівника зазначеного Центру Світлану Шепелеву – голову громадської організації «Зігрій солдата» й повідомила адресу установи: м.Лисичанськ, просп. Леніна, 58.

Заступник голови облдержадміністрації зауважила, що з 12 жовтня розпочне свою роботу телефонна лінія Центру (097-070-52-25). До роботи Центру буде залучений також Луганський обласний контактний центр (050-878-23-74; 097-340-99-30; 06471-3-42-68 з 08.00 до 17.00).

Як зазначила Ольга Лішик, демобілізовані учасники АТО мають право на медичне обслуговування, забезпечення житлом, грошове забезпечення та отримання послуг з працевлаштування.

У свою чергу, Елеонора Поліщук повідомила, що станом на 1 жовтня на обліку в органах соціального захисту населення області перебуває 427 учасників бойових дій, які безпосередньо брали участь в АТО.

За словами Ольги Лішик, діяльність Центру була організована за підтримки обласної влади, а його головними напрямками повинні стати вирішення питань соціального захисту і реабілітації учасників АТО, забезпечення взаємодії з представниками органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, силовими структурами, представниками громади та засобами масової інформації. 

«Формат роботи Центру допомоги учасникам АТО передбачає механізм максимального врахування інтересів демобілізованих, – зауважила Ольга Лішик. – Працівники Call-центру анкетуватимуть демобілізованих військовослужбовців, узагальнюватимуть за напрямками проблемні питання та передаватимуть їх координаторам Центру».

Зазначено, що відповідні проблемні питання будуть опрацьовані профільними координаторами Центру разом зі структурними підрозділами облдержадміністрації, органами місцевого самоврядування, центральними органами виконавчої влади. 

«Такий алгоритм роботи із залученням максимально широкого кола зацікавлених учасників сприятиме оперативному реагуванню на найгостріші потреби демобілізованих та їх родин», – підкреслила Ольга Лішик.

Присутня на прес-конференції психолог групи цивільно-військового співробітництва Сектору «А» Ірина Шопіна подякувала облдержадміністрації за оперативно проведену роботу зі створення Центру, наголосивши: «Наша головна мета спільними зусиллями допомогти демобілізованим учасникам АТО адаптуватися до мирного життя».

Последние комментарии