У Луганській області розпочався Німецькій тиждень енергоефективності

У Луганській області розпочався Німецькій тиждень енергоефективності

Сьогодні біля міської ради Сєвєродонецька за участі керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туки, Генерального консула Федеративної Республіки Німеччина у Донецьку Вольфганга Мьоссінгера, заступника керівника Луганської облдержадміністрації Ольги Лішик, підприємців та громадськості області відбулось урочисте відкриття Німецького тижня енергоефективності у Луганській області.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Захід був організований Луганським регіональним відділенням Асоціації міст України спільно із Луганською обласної ВЦА, Сєвєродонецькою міською радою та проектом «Енергоефективність у громадах», що виконується міжнародною організацієюGesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

«Шановні гості, я дуже радий, що я присутній на цьому заході. Ви знаєте, цей захід проходить у рамках тижня Німеччини в Україні. Я дуже вдячний, що місцева влада уважно ставиться до питання енергоефективності, оскільки це одна з найважливіших проблем економічної незалежності України», – сказав Вольфганг Мьоссінгер.

«Дозвольте подякувати Уряду Німеччини за ту допомогу, яку вони надають нашій країні. Ні для кого не секрет, що для Луганської області найгостріша проблема –це проблема енергозабезпечення і енергозбереження. Такої проблеми по нашій країні більше не існує. Програма енергоефективності більшою мірою стосується мешканців міст. Я мав розрахунки, згідно з якими, якщо впроваджувати сучасні технології, господарство області (як люди, так і підприємства) зможе знизити рівень вживання енергії приблизно на 35-45%», – наголосив Георгій Тука.

У рамках першого дня тижня енергоефективності у Луганській області також відбувся велопробіг дружби між двома країнами, майстер-класи, інтерактивні ігри для дітей та батьків, флеш-моб для молоді та був відкритий «Будинок енергоефективних порад» – пункт консультаційного супроводу й порад з енергоефективності у центрі міста Сєвєродонецька. 

Последние комментарии