Двадцять дітей із Луганської області, постраждалих унаслідок бойових дій, відвідали Федеративну Республіку Німеччину

Двадцять дітей із Луганської області, постраждалих унаслідок бойових дій, відвідали Федеративну Республіку Німеччину

На запрошення Червоного Хреста Баварії і при активній участі Товариства Червоного Хреста України, Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста й Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації 20 дітей області, які постраждали внаслідок бойових дій, мали можливість відвідати Федеративну Республіку Німеччину з метою реабілітації. Діти проживали в літньому таборі «Gschwender Hof», що розташований у Баварських Альпах у місті Імменштадт на відстані приблизно 140 км від Мюнхена.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Переліт до Німеччини здійснювався 24.08.2015 р. рейсом Київ – Мюнхен LH2547 о 06.40 ранку в святковий для кожного українця день – День Незалежності України.
Федеративна Республіка Німеччина зустріла дітей яскравим сонцем, свіжим повітрям та великою кількістю місцевих мешканців. Перше знайомство з Німеччиною відбулося в місті Мюнхен.

Сама подорож проходила в період з 24 серпня по 07 вересня 2015 року. Весь час перебування в Німеччині діти були оточені щирою турботою та увагою з боку німецьких друзів. Кожен день був насичений цікавими подіями, знайомством з прекрасною природою БаваріЇ, з її чудовими людьми і багатою культурою.

Пам’ятними подіями цієї поїздки стали екскурсії у Каньйон привидів Leutaschklamm, на гору Небельхорн(2224м) і у всесвітньо відомий замок Нойшванштайн.

Гарним уроком взаємодопомоги та роботи в команді став «Тур пригод», під час якого діти ознайомилися з навичкам виживання в живій природі. Також в них була чудова можливість скористатися теплом останніх літніх днів на березі прекрасного озера Гросер-Альпзе.
Багато корисного діти дізналися і під час відвідування регіонального відділення Повітряно-рятувальної служби Червоного Хреста Німеччини. Але найважливішим і найемоційним пунктом програми перебування, безсумнівно, став день 29 серпня. У цей день власники парку розваг «Скайлайн» подружжя Левенталь люб’язно запросили дітей відвідати це казкове місце абсолютно безкоштовно. Тут же відбулася зустріч із Президентом Баварських Законодавчих зборів пані Барбарою Штамм, на якій був присутній консул України в Баварії пан Вадим Костюк. Дуже зворушливими моментами цієї зустрічі стали виконання дітьми Державного Гімну України.

І ще одним символічним моментом став День національної кухні України. Діти та супроводжуючі з величезним задоволенням приготували й пригостили волонтерів Червоного Хреста Баварії і господарів табору українським борщем і варениками, а також запросили їх відвідати Україну.

Последние комментарии