Злочин і покарання

Статтею 121 Конституції України на прокуратуру покладено функцію підтримання державного обвинувачення в суді.

Так, прокурором прокуратури міста у Сєвєродонецькому міському суді було підтримано обвинувачення громадянина К., який вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України, тобто незаконне придбання, зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту за наступних обставин.

У липні поточного року, знаходячись на проспекті Хіміків, м.Сєвєродонецьк, знайшов на землі газетний згорток з речовиною рослинного походження, у висушеному стані, зеленого кольору. Розуміючи, що в згортку знаходиться канабіс, громадянин К., маючи злочинний намір, спрямований на незаконне зберігання та використання наркотичних засобів без мети збуту, сховав у шкарпетку цей згорток та став зберігати його для власних потреб без мети збуту.

В подальшому, К. був затриманий працівниками міліції та в ході бесіди на питання про заборонені речі, повідомив, що має при собі газетний згорток з подрібленою коноплею, який він вийняв з правої шкарпетки та поклав на землю, та який було вилучено працівниками міліції в ході огляду місця події в присутності понятих.

Вироком Сєвєродонецького міського суду громадянину К. було призначено покарання за ч.1 ст.309 КК України у вигляді 2-х років позбавлення волі.

Dura Lex, sed Lex!, що в перекладі з латинської мови означає «Закон суровий, але він Закон».

 

Б.Саклаков, прокурор прокуратури  м.Сєвєродонецька

Последние комментарии