Терористи розміновували місцевість на ймовірних напрямках бойових дій

Станом на 7-му ранку 28 квітня обстановка на Луганському напрямку була складною та помірно напруженою. Загроза відновлення активних бойових дій з боку бойовиків зберігається. Підрозділи ЗС України перебувають у постійній готовності до відбиття будь-яких атак противника.

Про це повідомляє Офіційний сайт речника АТО в Луганській області.

Порушуючи Мінські угоди вечері минулої доби бойовикиздійснили 10 обстрілів вогневих позицій ЗС України на Луганському напрямку. 2 – з міномета, 7 – з автоматичного гранатомета та 1 – зі стрілецької зброї. 5 обстрілів було здійснено бойовиками у нічний час. По одному обстрілу позицій підрозділів ЗС України було здійснено з напрямків н.п. СМІЛЕ та ПЕРВОМАЙСЬК. 4 обстріли пролунали з напрямку н.п. ПРИШИБ. Та ще 4, у нічний час, – з напрямку с. ВЕСЕЛА ГОРА. Втрат особового складу у лавах Збройних не допущено.

На Луганському на прямку двічі спостерігалися розвідувальні прольоти ворожих БПЛА в районах СТАРОБІЛЬСЬКА та СЄВЄРОДОНЕЦЬКА.

Зусилля бойовиків зосереджені на проведенні заходів із перегрупування та доукомплектування загонів НЗФ особовим складом та бойовою технікою. Бойові угрупування т.зв. «ЛНР» продовжували приховане переміщення військової техніки, накопичення боєприпасів, матеріально-технічних запасів та паливо-мастильних матеріалів, нарощували чисельність свого угруповання вздовж смуги зіткнення. Адепти «Русского мира» послідовно здійснюють інформаційно-психологічну операції з підготовки місцевого населення тимчасово окупованих територій України до початку бойових дій. Ворог готує  місцевість на ймовірних напрямках бойових дій проводячи зняття протитанкових мін у районах н.п. ПРИВІТНЕ та ВЕСЕЛА ГОРА. НЗФ активно збирають інформацію про діяльність сил АТО.

Найбільш загрозлива ситуація зберігалася у напрямах на н.п. СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА та ЩАСТЯ.

Підрозділи ЗС України охороняли та обороняли базові табори, блокпости, взводні та ротні опорні пункти. Інженерні загони разом з обласними будівельними організаціями виконували завдання по нарощуванню системи інженерних загороджень: викопували капоніри, траншеї, прокладали колонні шляхи. Загальновійськові резерви, резерв негайного реагування, артилерійський та протитанкові резерви сил АТО на Луганському напрямку проводили відповідні тренування.

Последние комментарии