СБУ спростила процедуру отримання перепусток у райони АТО

СБУ спростила процедуру отримання перепусток у райони АТО

На виконання доручення Президента України щодо спрощення процедури отримання перепусток у райони проведення антитерористичної операції Служба безпеки України спільно з Адміністрацією Держприкордонної служби запроваджує електронну систему контролю.

Про це повідомив на брифінгу радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

За його словами, з сьогоднішнього дня нова система почне працювати у тестовому режимі, а після 25 березня ц.р. планується повний перехід на нову систему.

Оновлений Тимчасовий порядок здійснення контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів та вантажів вздовж лінії зіткнення у межах Донецької та Луганської областей, насамперед, суттєво зменшує втручання чиновників у процес видачі таких дозволів.

 Електронні скриньки:

Сектор «А» Старобельськ - starobelsk@atc.ssu.gov.ua

Сектор «С» Артемівськ - artemivsk@atc.ssu.gov.ua

Сектор «Б» Велика Новосілка - velykanovosilka@atc.ssu.gov.ua

Сектор «М» Маріуполь - mariupol@atc.ssu.gov.ua

Координаційний Центр Краматорськ - kramatorsk@atc.ssu.gov.ua

 Перелік документів залишатиметься без змін – громадяни надсилатимуть на електронні скриньки заяву, фотографії особи, сканкопії паспортів, техпаспортів тощо. Відповідь надсилатиметься запитувачу на його особисту електронну скриньку протягом десяти днів.

Заяви та документи також можна надсилати поштою, або, як і раніше, надавати особисто до координаційного центру в Краматорську чи груп, які  оформляють дозволи. У такому разі, відповідь буде надходити на вказаний запитувачем телефонний номер або поштову адресу.

 Наразі такі групи створено при управліннях (відділах) МВС у містах Старобєльськ (Луганська область), Артемівськ, Велика Новосілка, Маріуполь (Донецька область).

Після отримання дозволу, запитувач перетинає КПВВ  пред’явивши лише документ, що засвідчує особу.

 Напрямки в'їзду-виїзду в районі АТО:

СЕКТОР «А»

«Стаханов – Первомайськ – Золоте – Гірське – Лисичанськ»

СЕКТОР «С»

«Горлівка - Артемівськ»

СЕКТОР «Б»

«Донецьк - Курахове»

«Донецьк – Волноваха – Маріуполь»

СЕКТОР «М»

«Новоазовськ – Красноармійськ – Талаківка – Маріуполь»

 «Знімається одразу багато проблем, які викликали найбільше нарікань у громадян. Не буде черг. Щоб подати документи на оформлення, не треба буде кілька разів за ними їздити окупованою територією, наражаючи себе на небезпеку. І що не менш суттєво – ми викорінюємо зловживання та спекуляції, б’ємо по руках усіляких шахраїв та корумпованих посадовців», - наголосив М.Лубківський.

«Звертаємо вашу увагу, що оформлення дозволів залишається абсолютно безкоштовним», - ще раз нагадав радник.

Він повідомив, що СБУ проводить спецоперацію по викоріненню корупції під час оформлення та видачі перепусток. Відбулися перші затримання офіцерів Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ. «Для нас дуже важливо боротися за очищення лав СБУ, викривати всіх, хто паплюжить ім’я Служби своїми корупційними діями», - наголосив радник голови СБУ.

Про можливі неправомірні дії або бездіяльність посадових осіб можна повідомити на «гарячу лінію» СБУ 0800 50 14 82.

В’їзд на тимчасово контрольовану територію та виїзд з неї здійснюється через визначені транспортні коридори, контрольні пункти. Інформація про зміни щодо функціонування цієї системи контролю розміщена на офіційному сайті СБУ та щоденно оновлюється залежно він ситуації в зоні проведення антитерористичної операції.

 

Прес-центр СБ України

Последние комментарии