У Луганській області буде створено координаційну карту для постраждалих унаслідок проведення бойових дій

У Луганській області буде створено координаційну карту для постраждалих унаслідок проведення бойових дій

Сьогодні, 13 січня, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик зустрілася з представниками УВКБ ООН в Україні, зокрема, з координаторами сектору з питань забезпечення житлом. Про це повідомляє прес-служба Луганської облдержадміністрації.

Під час зустрічі обговорювалися питання допомоги міжнародної організації будівельними матеріалами мешканцям Луганщини, житло яких постраждало внаслідок бойових дій. Також були обговорені питання створення координаційної карти області. 

«Раз на два тижні ми стали проводити зустрічі з іншими міжнародними організаціями, що працюють в області, метою яких є створення координаційної карти. Згідно з нею допомога буде розподілятися в залежності від потреб постраждалих людей та можливостей організацій надати ту чи іншу допомогу. Таким чином, ми будемо намагатися координувати свою діяльність з іншими організаціями задля того, щоб максимально надати ту допомогу, яку люди потребують у даний момент», – зазначив Ігор Шантьофорт, координатор сектору з питань забезпечення житлом. 

Заступник губернатора Ольга Лішик наголосила на важливості створення такої карти. 
«Ми зобов’язали голів районних державних адміністрацій кожен день звітувати про руйнування та жертви. Після цього я телефоную міжнародним організаціям для того, щоб дізнатися, чим вони можуть нам допомогти. Було б дуже добре, якби був якийсь документ, згідно з яким я могла звернутися до тієї чи іншої організації за конкретною допомогою. У цьому нам допоможе координаційна карта», – сказала заступник голови ОДА Ольга Лішик.

Последние комментарии