В Сєвєродонецьку відбувся круглий стіл з питань патріотичного виховання

В Сєвєродонецьку відбувся круглий стіл з питань патріотичного виховання

Круглий стіл «Проблеми та перспективи роботи шкільних та позашкільних закладів Сєвєродонецька у напрямках патріотичного та громадянського виховання» зібрав представників відділів культури, молоді та спорту Сєвєродонецької міської ради, а також вчителів та вихователів, бібліотекарів, представників громадських організацій та громадських активістів.

Організатор круглого столу, директор Центру креативних технологій Тетяна Вергун ознайомила присутніх з результатами моніторингу освітніх закладів щодо проблем та перспектив роботи в напрямку патріотичного та громадянського виховання: «Ні для кого не секрет, що Сєвєродонецьк став територією замороженого конфлікту, який виник цього року. Події, що відбувалися в місті, відчували на собі не лише дорослі, але й діти, і тепер громадськість вважає головним завданням посилити роботу шкіл міста в сфері патріотичного та громадянського виховання». 

В ході реалізації проекту учасники проаналізували програму «Патріот Сєвєродонецька». «В місті проходить багато заходів з патріотичного виховання, – доповіла Світлана Попова, головний спеціаліст відділу молоді та спорту Сєвєродонецької міської ради. – При Центрі туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді працює музей, у Центрі дитячо-юнацької творчості є музей народної ляльки, де діти знайомляться з творчістю українських майстрів».

Моніторинг показав, що в школах проводяться заходи з патріотичного виховання. В ході опитування учнів різних шкіл міста з’ясувалося, що дітям різного віку подобаються заходи з вивчення народної творчості, ознайомлення з життям та культурою своєї країни. Але ж старшокласники вказали на іноді формальний підхід у питаннях патріотичного виховання. Тому учасники круглого столу запропонували доповнити програму «Патріот Сєвєродонецька» новими цікавими заходами та залучити до цієї роботи як педагогів, так і бібліотекарів, громадських активістів.

В рамках проекту вийде посібник з патріотичного виховання дітей та молоді, міні-презентація якого відбулася в ході заходу. Посібник включатиме досвід сєверодонецьких вчителів із проведення заходів з патріотичного виховання, а також міжнародний досвід педагогів у сфері правової освіти, міжкультурного взаєморозуміння, подолання конфліктів.

Партнерами проекту стали громадський рух «Очищення», Сєвєродонецьке агентство розвитку громади, Громадська рада при Сєвєродонецькій міськраді, відділ культури, відділ молоді та спорту, міські бібліотеки. 

Проект реалізується громадською організацією «Центр креативних технологій м. Сєвєродонецька» в рамках реалізації проекту «Організовуємо владу громадян в Україні» за підтримки ФРГО «Західноукраїнський ресурсний центр» і Центру підготовки кадрів та створення мереж ненасильницьких дій KURVE Вустроу за підтримки Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини. 

 

Інформацію підготовлено ГО «Центр креативних технологій»

Последние комментарии