Алгоритм припинення підприємницької діяльності для фізосіб за новим законом

7 червня 2014 року офіційно опубліковано Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб — підприємців за заявницьким принципом» від 13.05.2014 р. № 1258-VII(далі — Закон). Закон набирає чинності через місяць із дня його опублікування, тобто 7 липня 2014 року.

Закон передбачає такий порядок державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи — підприємця за її рішенням:

1. Для проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою — підприємцем за її рішенням фізична особа — підприємець або вповноважена нею особа подає (надсилає) державному реєстратору реєстраційну картку на проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою — підприємцем за її рішенням.

2. Документ, поданий для проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою — підприємцем за її рішенням, приймається за описом, копія якого в день надходження документу видається (надсилається поштовим відправленням з описом вкладення) заявнику з відміткою про дату його надходження.

3. Дата надходження документа, поданого для проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою — підприємцем за її рішенням, уноситься до журналу обліку реєстраційних дій.

4. Державний реєстратор залишає документ, поданий для проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою — підприємцем за її рішенням, без розгляду, якщо: документ поданий за неналежним місцем проведення державної реєстрації припинення фізичною особою — підприємцем підприємницької діяльності; або документ не відповідає вимогам цього закону.

5. Про залишення документа, поданого для проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою — підприємцем за її рішенням, без розгляду заявнику в день надходження документа державним реєстратором видається (надсилається поштовим відправленням з описом вкладення) відповідне повідомлення із зазначенням підстав залишення документу без розгляду разом із цим документом.

6. Державний реєстратор за відсутності підстав для залишення документа, поданого для проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою — підприємцем за її рішенням, без розгляду зобов'язаний не пізніше ніж наступного робочого дня з дати надходження цього документа внести до Єдиного державного реєстру запис про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою — підприємцем і в той самий день видати (надіслати поштовим відправленням з описом вкладення) їй повідомлення про внесення такого запису.

 

Ольга Височина, в.о.начальника ДПІ у м. Сєвєродонецьку  

Последние комментарии