У Сєвєродонецьку відбулася молодіжна конференція

Протягом року Луганська обласна громадська організація Бізнес-клуб «Європейський вибір» реалізує проект «Демократичні моделі залучення молоді до активної участі у житті місцевої громади». В його рамках проводяться заходи, які мають проявити в учасників проекту організаторські та лідерські здатності. Ще одна мета, яку хочуть досягнути організатори, — об’єднати зусиллля молодіжних організацій всієї країни.

На заключній конференції в бізнес-клубі молодь з Луганської області, Львова та Києва підбила підсумки роботи проекту за останній рік.

В бізнес-клубі “Європейський вибір” відбулась заключна конференція проекту «Демократичні моделі залучення молоді до активної участі у житті місцевої громади». Учасниками заходу стали молоді активні люди з різних куточків країни, зорема Сєвєродонецька, Луганська, Києва та Львова.

Про хід реалізації проекту розповів присутнім його керівник Павло Пригородов. Так в усіх навчальних закладах та підприємствах міста пройшли вибори до Молодіжної ради, до складу якої, в результаті, увійшли 58 депутатів. Всі вони отримали триденне навчання у Школі молодіжного лідера. Згадали і про ряд інших заходів: круглий стіл, присвячений Міжнародному дню молоді, Всесвітній день молодіжної демократії та Міжнародний день волонтера. З’їздили сєвєродончани і до Львівської області, де налагодили дружні відносини з молодіжними громадськими організаціями.

Взяли участь у конференції і почесні гості — люди, які вже досягли високого управлінського рівня та можуть дати необхідні поради своїм послідовникам. Андрій Гавриленко, секретар міськради, передав учасникам конференції привітання від міського голови Валентина Казакова та народного депутата Олексія Кунченка, відзначивши, що Сєвєродонецьк був і залишається благодатною територією та будь-яких соціальних проектів.

Відзначили на конференції і те, що окрім окрім соціальної значимості, робота, направлена на розширення громадських зв’язків має відчутний результат і в фінансовому плані. Так, за рейтинговим показником кращих міст і районів Луганської області, в першому кварталі Сєвєродонецьк став першим у плані надходження іноземних інвестицій. Депутат міської ради від Партії регіонів Володимир Єрмоленко запросив присутніх взяти участь в організації та проведенні благоустрою зеленої зони по проспекту Космонавтів у районі Собору.

Олена Черних з обласного центру підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень представила на прикладі вже реалізовані проекти: випуск безкоштовних брошур з порадами для молодих батьків, організація відпочинку для людей зі слабким зором, проведення фестивалю соціального кіно тощо. Вона запропонувала до 15 жовтня зареєструвати свої проекти на сайті центру та, у випадку перемоги, отримати фінансування на його проведення. Взагалі ж протягом трьохгодинної конференції молодь також обговорила тему благодійності, активного туризму, взаємодії влади та населення.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии