Про порядок забезпечення безкоштовними путівками інвалідів, ветеранів війни та праці

Інваліди, ветерани війни та праці — одна з найчисельніших категорій пільговиків, які за законом мають право на безкоштовне оздоровлення. На жаль, скористатися цим правом можуть далеко не всі. Процент отриманих безкоштовних путівок складає не більше 10% від потреби.

Першочергове право на отримання санаторно-курортного лікування (раз на рік) за інвалідами війни та учасниками бойових дій, учасники війни таким правом можуть скористатись рідше - раз у два роки, а інваліди дитинства та загальних захворювань – на жаль, лише у порядку черги та по надходженню путівок. Процент отриманих безкоштовних путівок складає не більше 10% від потреби.

Так, на обліку Управління праці та соціального захисту населення перебувають 557 інвалідів загального захворювання і 120 ветеранів війни, а загальна кількість путівок, отриманих цьогоріч, складає лише 49. Із них 34 — для ветеранів і лише 15 — для інвалідів загального захворювання. На сьогодні Управління праці вже отримало вкладки до посвідчень учасників бойових дій та інвалідів війни 2 і 3 групи, яким виповнилося 85 років, яких за законом з 1 січня прирівняно до інвалідів війни 1 групи. Для оформлення 100% пільги з оплати комунальних послуг їм нікуди звертатися не треба, адже все було зроблено у автоматичному режимі, а за вкладкою треба прийти до Управління праці з паспортом і посвідченням учасника бойових дій або інваліда війни.

Віднедавна дітям пільгових категорій, а саме сиротам, інвалідам і дітям з малозабезпечених сімей за наявності клопотання від школи і рішення педагогічної ради в управлінні соцзахисту стали виділяти безкоштовні путівки у табір “Альянс”. Рішенням Сєвєродонецької міської ради цього року було виділено 59 тисяч гривень для придбання 23 путівок.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии