У Сєвєродонецьку провели безкоштовне діагностування на наявність онкології

15 травня у Сєвєродонецьку спеціалісти обласного дерматологічного центру проводили безкоштовне діагностування родимок з метою раннього виявлення передракової патології і раку шкіри. Акція триває цими днями майже по всій території України, оскільки протягом багатьох років пухлини шкіри серед злоякісних новоутворень впевнено займають друге рангове місце.

Спеціалісти обласного дерматологічного центру проводили безкоштовне діагностування родимок з метою раннього виявлення передракової патології і раку шкіри. Акція триває цими днями майже по всій території України, оскільки протягом багатьох років пухлини шкіри серед злоякісних новоутворень впевнено займають друге рангове місце.

У Сєвєродонецьку на обліку з раком шкіри перебуває тисяча двісті осіб, а це майже половина від всіх онкохворих, 2% - з яких з діагнозом меланома. Якщо рак шкіри вже кілька років поспіль впевнено посідає друге місце з виявлення і зростає, але несуттєво, то випадки діагностування меланоми більшають у рази - говорить міський лікар-онколог Олена Лізункова. За словами медиків, смертність від меланоми в Україні складає ледь не 95%, тоді як у Європі – лише 5. Тож, головна запорука збереженого життя, говорять лікарі, — рання діагностика. Дні діагностики покликані привернути увагу людей до новоутворень на шкірі, звернутися до фахівців для своєчасної діагностики та ефективного подальшого лікування.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии