На колегії прокуратури області вирішено активізувати нагляд за цільовим використанням бюджетних коштів

5 квітня відбулося засідання колегії прокуратури області. На ньому обговорено стан додержання законодавства у бюджетній сфері та наглядової діяльності з цих питань.

Міські, районі та спеціалізовані прокурори, керівники контролюючих органів (Державної фінансової інспекції в Луганській області та Головного управління Державної казначейської служби України у Луганській області, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування обговорили проблемні питання, пов’язані із формуванням місцевих бюджетів, використанням бюджетних коштів та здійсненням фінансового контрольну з цих питань.
 
Підкреслено, що слідчими органів прокуратури протягом 2012 року розслідувано та спрямовано до суду з обвинувальним висновком 65 кримінальних справ у бюджетній сфері, збитки по яких становили 7 млн. грн.
 
Учасники колегії визнали нагальну потребу активізувати нагляд за цільовим використанням коштів при реалізації державної політики у сфері охорони дитинства, соціального захисту дітей. Результативні перевірки на вказаному проводили прокурори міст Алчевська, Первомайська, Красного Луча та Жовтневого району м. Луганська.
 
Чимало критики пролунало на адресу контролюючих структур. Члени колегії визнали, що стан додержання законності у бюджетній сфері потребує покращення, а нагляд за додержанням і застосуванням законів на зазначеному напрямі  -   значної активізації та удосконалення.
Учасники засідання обговорили ряд конкретних заходів щодо поліпшення роботи на цьому напрямку.
 
 
Прес-служба прокуратури Луганської області

Последние комментарии