Підбито підсумки оздоровчої кампанії-2012

Підбито підсумки за 2012 рік і окреслено плани на літо цього року щодо оздоровлення та відпочинку дітей Сєвєродонецька. На засідання координаційної ради з питань оздоровлення та відпочинку дітей запросили безпосередніх організаторів цього процесу та представників підприємств міста.

2012 року на оздоровлення та відпочинок дітей з міського бюджету було виділено чималу суму: майже 200 тисяч гривень на придбання пільгових путівок, 125 тисяч грн – на організацію безкоштовного харчування в таборах з денним перебуванням. Це окрім того, що на підготовку позаміського комунального закладу «Альянс» до оздоровчого сезону було виділено 390 тисяч гривень, а вже по закінченні сезону, у вересні, додатково виділили ще 560 тисяч гривень на ремонт покрівлі у цьому таборі.

До оздоровчої кампанії було залучено майже 11 мільйонів гривень на оздоровлення та відпочинок дітей у позаміському таборі імені Гагаріна, на базах відпочинку «Хімік» та «Таврида» «Сєвєродонецького об’єднання Азот», санаторіях Міністерства охорони здоров‘я та закладах оздоровлення і відпочинку області і України.

Вперше в місті за ініціативи відділу у справах сім’ї, молоді та спорту влітку працювали 4 табори з денним перебуванням на базі дитячо-юнацьких спортивних шкіл, роботою яких було охоплено 176 дітей. А при підтримці Сєвєродонецької міської ради відроджено традицію діяльності літнього спортивного табору. На базі відпочинку «Голубая волна» у серпні за кошти міського бюджету та коштом батьків був організований відпочинок і тренування 51-го юного спортсмена міста з 5 секцій ДЮСШ.

У 2012 році продовжено реалізацію соціального проекту «Подарим лето детям с диабетом», в рамках якого дві дитини безкоштовно оздоровились у спеціалізованому закладі на Азовському морі.

За словами Сергія Терьошина, цього року так само планують виділити кошти, а це близько півмійльона гривень, на покращення матеріально-технічної бази “Альянсу”. До речі, цей заклад під час державної атестації за всіма показниками отримав найвищий бал, за умови надання санаторно-курортного лікування міг би отримати вищу категорію. У планах міста цього року забезпечити наповненість табору на всі 100%.

Здешевлення путівок можливе як за рахунок підприємств, так і за рахунок Фонду соціального страхування. Так, наприклад путівка до “Альянсу” з урахуванням компенсації фонду коштуватиме на 882 гривні менше. За 10% від вартості обійдеться батькам путівка до табору санаторного типу “Озерний”, що у Кремінній.

Після обговорення підсумків і планів, приступили до церемонії нагородження. Грамотами обласного та міського координаційних рад з питань оздоровлення та відпочинку дітей та молоді нагородили тих, хто створює для дітей всі умови для відпочинку, хто дбає про їх безпеку і здоров'я, хто робить їх дозвілля цікавим і насиченим, а також хто намагається привернути увагу громадськості до вирішення проблем з оздоровленням особливих дітей.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии