Керівний склад цивільного захисту міста обговорив виконання плану протидії надзвичайним ситуаціям

Підсумки роботи, проведеної в місті за останній рік стосовно вбереження мешканців Сєвєродонецька від надзвичайних ситуацій, підбивали на зборах з керуючим складом цивільного захисту міста. На засіданні, яке очолив заступник міського голови Сергій Терьошин, озвучили ті надзвичайні ситуації техногенного і природного характеру, що мали місце в Сєвєродонецьку торік.

Микола Горохов, начальник відділу цивільного захисту в Сєвєродонецьку ГУ Держслужби України з надзвичайних ситуацій в Луганській області, відзначив, що завдяки комплексу профілактичних заходів виникнення надзвичайних ситуацій в місті було зведено до мінімуму. За минулий рік на території Сєвєродонецької громади виникла лише одна надзвичайна ситуація, що сталася у Сиротиному в наслідок неправильного використання електроприладів, вона привела до пожежі й смертельного отруєння чадним газом трьох осіб. Щодо надзвичайних ситуацій природного характеру, то їх виникло 6, і всі пов'язані із сніговими заторами на дорогах. На відміну від незначного числа ситуацій, надзвичайних подій було немало - 231-на. Це пожежі, ДТП, виявлення боєприпасів часів війни, випадки на воді та інше, під час яких загинуло 10 осіб, 17-ро постраждало.

В число заходів для поліпшення цивільного захисту мешканців, увійшли: ремонт і встановлення нових пожежних гідрантів, забезпечення прилеглих селищ ємностями для гасіння пожеж, встановлення на водних об'єктах обладнаних пунктів спасіння, завершення процесу інвентаризації захисних споруд та інше.

Невтішну статистику пожеж навів на засіданні Тимофій Бондаренко- начальник міськвідділу ГУ Техногенбезпеки України в Луганській області. Він акцентував на тому, що кількість пожеж зросла за останній рік біль ніж вдвічі і склада у 2012-му 170 випадків. Травми від вогню отримали п'ятеро осіб, шестеро — загинули. Тимофій Бондаренко відзначив велику роботу з профілактики пожеж, проведену за підтримки міської влади у заклада освіти, культури та охорони здоров'я Сєвєродонецька. А це забезпечення первинними засобами пожежогасіння, встановлення систем пожежної сигналізації та протипожежних дверей, вогнезахисна обробка дерев'яних поверхонь тощо.

Щодо подальшого підвищення рівня протипожежної охорони об'єктів соцкультпобуту заступник міського голови Сергій Терьошин розповів, що цьогоріч мають змонтувати пожежну сигналізацію вже у другому з корпусів табору “Альянс” і всі заклади, що вводяться в експлуатацію після реконструкції оснащені за всіма вимогами пожежної безпеки. Проведені заходи фінансувались за кошт міського бюджету і робота в цьому напрямку продовжуватиметься.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии