На Водохреща рятувальники МНС забезпечуватимуть безпеку городян

До свята Хрещення Господнього готуються не тільки віруючі,а й співробітники МНС. Як показує практика, серед сєвєродончан 19 січня знаходиться велика кількість бажаючих долучитися до водохресного обряду та зануритися в ополонку. Щоб свято не обернулося трагедією необхідно чітко дотримуватися правил поведінки перебування на воді та льоду. Тим більш, що цьогорічна зима не тішить стабільною погодою. Температура повітря коливається від мінусової до плюсової. Лід, котрий вкриває поверхні ставків і озер - тонкий та дуже небезпечний, - застерігають сєвєродонецькі рятівники.

Вже цими вихідними, 19 січня, православні та греко-католики відзначатимуть третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу — Хрещення Господнє. По всій Україні й нині зберігається звичай купатися у водоймах відразу після освячення води. Не залишаться осторонь під час проведення водохресних обрядів і сєвєродонецькі рятувальники. Вони чергуватимуть у місцях, відведених для масового купання громадян. На озерах Чисте та Паркове будуть встановлені стаціонарні пости, обладнані усім необхідним на випадок виникнення надзвичайної ситуації.

Як показує практика, серед сєвєродончан 19 січня знаходиться велика кількість бажаючих долучитися до водохресного обряду та зануритися в ополонку. Щоб свято не обернулося трагедією необхідно чітко дотримуватися правил поведінки перебування на воді та льоду: не вживати спиртних напоїв, у жодному разі не пірнати у воду, а заходити в ополонку повільно й обережно. Слід уникати великого скупчення людей біля купелі. В ополонці необхідно бути всього кілька секунд — зазвичай не більше трьох, —потім потрібно перевдягнутися у теплий одяг і піти в тепле приміщення або автомобіль, де відразу випити гарячого чаю. Якщо ви відчуваєте слабкість та загальне недомагання — краще не занурюватися у воду. Нагадали рятівники і про обережність поводження на льоду. Адже цьогорічна зима не тішить стабільною погодою. Температура повітря коливається від мінусової до плюсової. Лід, котрий вкриває поверхні ставків і озер тонкий та дуже небезпечний.

За словами головного спеціаліста відділу цивільного захисту МНС в м. Сєвєродонецьку Максима Мельника, в грудні 2012-го в Україні з власної необачності загинули 16 осіб. У Сєвєродонецьку наприкінці минулого року також не обійшлося без надзвичайних ситуацій. На озері Чисте провалилися під лід двоє підлітків. На щастя, їх вдалося врятувати.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии